Варна. Правителство на ГЕРБ - СДС ще се ангажира с

...
Варна. Правителство на ГЕРБ - СДС ще се ангажира с
Коментари Харесай

Проф.д-р Костадин Ангелов, водач на листата ГЕРБ - СДС за Варна: Ангажираме се за нов дом за болницата в Провадия и околовръстен път

Варна. Правителство на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили ще се ангажира с пренасяне на градската болница на Провадия в недостроения дом за остарели хора, а в нейната постройка ще има нов приют за възрастни. На фокус е и най-големият проблем –изграждането на околовръстен път, който да поеме трафика на коли, които в този момент минават през града, разрушават къщи и основават заплаха за хората. Това сподели лидерът на обединението ГЕРБ - Съюз на демократичните сили –Варна проф.д-р Костадин Ангелов на среща с пенсионерските клубове в Провадия, представен от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ - Варна . На нея участваха и претендентите за народни представители Димо Димов, ръководител на Общински съвет, Ивайло Илиев, доктор Лидия Маринова, Славена Точева, Николай Малев и кметът на Община Провадия инж. Жоро Илчев.

„ Докторът би трябвало да отиде при хората в дребните обитаеми места.
Програмата на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили планува основаването на 30 мобилни поликлиники, на медицински центрове на колела, които ще стигнат до всеки и в най-отдалечените места в страната “, сподели проф.д-р Костадин Ангелов, който увери, че финансиране е обезпечено. На същия принцип ще работят мобилни аптеки и стоматологични кабинети. Предвижда се нормативна смяна, съгласно която във всички общински центрове да има денонощни аптеки. След като към този момент е построена по-голяма част от инфраструктурата в страната, направиха се обилни стъпки в образованието –с увеличение на заплатите и модернизиране на учебната база, идващ приоритет на държавно управление на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили ще бъдат опазването на здравето и обществените действия.
В програмата на ГЕРБ се планува до края на идващ мандат минималната пенсия да стане 600 лв.. Тези 50 лв., които държавното управление на Бойко Борисов даде в помощ на възрастните хора по време на пандемия, ще бъдат към този момент непрекъснат доход към пенсиите, увери проф. доктор Костадин Ангелов.

На поставените въпроси, свързани с годишно индексиране на пенсиите, той направи връзка с някогашния обществен министър Деница Сачева, лидер на листата на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили в Добрич, по телефона и на високоговорител бяха дадени съответни отговори.

В опазването на здравето се планува до края на идващ мандат лекарите да получават по 3 междинни брутни заплати, като тогава междинната за страната би трябвало да стигне 2000 лева.Имаме проект, имаме решение, носим отговорност, сподели най-успешният здравен министър. След срещата той даде самостоятелни съвещания по отношение на имунизирането.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР