Варна. Посланикът на САЩ в България Н. Пр. Херо Мустафа

...
Варна. Посланикът на САЩ в България Н. Пр. Херо Мустафа
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ посети УМБАЛ „Св. Марина“- Варна

Варна. Посланикът на Съединени американски щати в България Н. Пр. Херо Мустафа през днешния ден посети УМБАЛ „ Св. Марина “ - Варна. Тя бе посрещната от проф. доктор Силва Андонова, Изпълнителен шеф на болничното заведение, проф. доктор Димитричка Близнакова, Катедра „ Педиатрия “ и Първа детска клиника към УМБАЛ „ Св. Марина “ и лекари от детските клиники към лечебното заведение, оповестиха от пресцентъра на УМБАЛ " Св. Марина " . Визитата е част от програмата във Варна, отдадена на честванията във връзка 4 юли, Деня на независимостта. Тя посети университетската болница, с цел да изкаже сърдечни благодарности на медиците и да сервира дарове за дребните пациенти от детските звена.

Проф. Силва Андонова приветства дипломат Херо Мустафа с думите: „ Ваше Превъзходителство, ще си разреша да Ви благодаря за визитата и да Ви поздравя с добре пристигнала! УМБАЛ „ Св. Марина “ - Варна е втората по величина болница в страната и предлага сложно лекуване на пациентите освен от Североизточна България, само че и от цялата страна.

Поддържаме извънредно тесни връзки със Съединени американски щати, като главно имаме обичаи в хирургичните специалности. От години болничното заведение и Медицински университет - Варна имат съдействие във връзка с образование на нашите експерти и специализанти в развити американски центрове, потвърдили се в новаторските способи. Благодарение на това от две години при нас сполучливо се развива роботизираната хирургия с уред Da Vinci Xi.

Нашите сътрудници са се обучавали от водещи Ваши експерти и сега българското население има опцията да употребява тази модерна инсталация и висококвалифициран личен състав за миниинвазивна хирургия. Една болница е новаторска когато непрестанно се стреми да надгражда “. Тя показа и срещна дипломат Мустафа с потенциала и опциите на УМБАЛ „ Св. Марина “ и показа бъдещите хрумвания и планове. „ Благодаря за съдействието, което имаме. Не стопираме дотук, продължаваме да надграждаме, надяваме се и с Ваша поддръжка! “, сподели изпълнителният шеф.

По мотив един от най – светлите празници - 17 юли, Патронен празник на университетската болница, проф. Андонова сервира на посланика на Съединени американски щати икона на Света Марина, закрилница на болничното заведение и плакет по случай 35 годишнината от основаването на лечебното заведение.

От своя страна във връзка Националния празник на Съединени американски щати Херо Мустафа подари на проф. Андонова монета с българска роза, дизайнът на която персонално тя е подготвила. Нейно Превъзходителство изрече сърдечни благодарности и се обърна с думите:

„ Бих желала да споделя каква голяма чест е за мен да бъда тук с Вас и прелестния Ви екип. По мотив 4 юли, тази година взехме решение да посветим целия месец на героите, а героите сте Вие и го посвещаваме на Вас. Аз съм тук във Варна с 12 членове от конгреса ни и сме същински щастливи, че имаме опцията персонално да дадем дарове на дребните пациенти от детските клиники. Изключително горда съм от Вашата работа и тази на болничното заведение, както и от съдействието ни. Благодаря Ви! ”.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР