Варна. Посланикът на Кралство Испания в България Н. Пр. Алехандро

...
Варна. Посланикът на Кралство Испания в България Н. Пр. Алехандро
Коментари Харесай

Посланикът на Кралство Испания посети Медицински университет-Варна

Варна. Посланикът на Кралство Испания в България Н. Пр. Алехандро Поланко през днешния ден бе на работно посещаване в Медицински университет – Варна, придружаван от Съветника по просветителните въпроси господин Анхел Сантамария и почетния консул за град Варна господин Христо Досев, оповестиха от пресцентъра университета . Делегацията бе посрещната от Ректора на МУ-Варна проф. доктор Валентин Игнатов и от Директора на дирекция образователна активност проф. доктор Албена Керековска. Визитата е част от програмата във Варна, отдадена на 110 години дипломатически връзки сред Испания и България.

По време на срещата бяха разисквани опциите за съдействие сред МУ-Варна и испански университети в региона на университетския продан, както и опциите за образуване на научни конгреси, симпозиуми и семинари на здравна тема.
Гостите бяха впечатлени от мащаба и структурата на МУ-Варна и огромния брой задгранични студенти от разнообразни страни. Те показаха подготвеност да спомагат за одобряване и продължение на връзките и съдействието в региона на образованието и партньорството с испански университети.

МУ-Варна има обичаи в съдействието си с Испания. От 2021 година по стратегия ЕРАЗЪМ за продан на студенти и преподаватели, университетът има подписан нов контракт с Централно Каталунския университет. В момента в МУ-Варна се образоват 14 испански студенти в англоезичната стратегия по „ Медицина “, на 7 от които следва да се дипломират тази година.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР