Варна. По покана на Окръжен съд – Варна от 4

...
Варна. По покана на Окръжен съд – Варна от 4
Коментари Харесай

Съдии и прокурори от 7 европейски държави са на посещение в Окръжен съд - Варна

Варна. По покана на Окръжен съд – Варна от 4 до 8 юли на работно посещаване в съда са шестима съдии и четирима прокурори от 7 европейски страни – Германия, Испания, Италия, Португалия, Полша, Румъния и Франция. Визитата им е в границите на програмата на Европейската мрежа за правосъдно образование EJTN (European Judicial Training Network) за продан на опит и информация сред представители на органите на правосъдната власт.

Основната цел на програмата е възстановяване на практическите знания във връзка с други правосъдни системи, в това число правото на Европейски Съюз и законодателството в региона на човешките права, посредством директни контакти, продан на отзиви и опит сред съдии и прокурори от разнообразни държави-членки на Европейски Съюз.
В първия ден от едноседмичното посещаване във Варна гостите бяха посрещнати от ръководителя на Варненския областен съд – арбитър Марин Маринов и координатора на визитата – арбитър Мария Терзийска, която е заместник-председател на институцията и началник на Търговско поделение. След това магистратите се срещнаха със съдии, с цел да се срещнат със спецификата в организацията на работа, типовете обсъждани каузи и натовареността. По време на визитата им беше обезпечена опция за наблюдаване на правосъдно съвещание, обвързвано с разглеждане на търговски спор, което водеше техният български хазаин – арбитър Терзийска.

По време на 5-дневното си посещаване задграничните магистрати ще посетят Окръжна прокуратура и Районен съд – Варна. Ще прегледат профилираното помещение за чуване на деца – така наречен „ Синя стая “ и ще се срещнат с работата на Центъра за медиация, който работи от 2015 година в правосъдния регион. Във вторник са на среща с управлението на факултета „ Правни науки “ в Икономически университет – Варна, с цел да научат повече за компетентност „ Съдебна администрация “, както и за просветителния план „ Младите и правораздаването “, осъществен от образователното заведение и съда. Планирани са визити също в Регионалната дирекция на Държавната организация за протекция на детето, Затвора-Варна и общежитието от отворен вид към него в Разделна.

Паралелната стратегия включва запознаване със забележителностите на града – Аладжа манастир, резиденция Евксиноград, музей на стъклото в Белослав и подводницата „ Слава “.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР