Варна отбелязва 144 години от Освобождението на България, предаде репортер

...
Варна отбелязва 144 години от Освобождението на България, предаде репортер
Коментари Харесай

Варна отбелязва 144 години от Освобождението! Украинци скандираха Да живее България!

Варна отбелязва 144 години от Освобождението на България, съобщи кореспондент на Varna24.bg .  

В честването се включиха стотици варненци, украинци, руснаци, както и представители на други етноси, живеещи в морската столица.

Празника стартира сутринта с тържествено издигане на националното знаме на площад " Св. Св. Кирил и Методий “. След това бяха положени цветя и венци на паметника на Граф Игнатиев във Варна. 

По-късно жители, общественици и представители на разнообразни политически партии се насочиха към Мемориалният монумент на украинските войни в Морската градина. Там бяха представители и на украинската общественост в града, които обявиха, че през днешния ден няма да има никакви демонстрации срещу войната в родината им, а единственият мотив за наличието им там е да бъде отдадена респект към Националният празник на България и се изрази признателност за поддръжката. 

По-късно венци и цветя бяха положени и пред Паметника на съветските войни в Морската градина. 

В 12 ч. стартира и формалното разкриване на 59-ата лекоатлетическа щафетна обиколката на Радио Варна.

В 13 ч. ще започва и почетната обиколка " В името на България “, проведена от варненски мотоклубове. Тя ке потегли от Катедрален храм " Успение Богородично “.

В 13.30 часа по традиция ще бъдат положени цветя и венци на Мемориала на съветските воини освободители в регион " Вл. Варненчик “, местността Терасите.

Час от програмата по отбелязването на годишнината е и закриване на ветроходната регата " Трети март “, което ще се състои в 15 часа в база на Семеен кодекс " Черно море-Бриз “.

В 17,30 ч. варненци и гостите на града могат да се насладят на Концерт-спектакъла, отдаден на 3-ти март, " Чуй ме, чедо… “, проведен от Община Варна и ВСУ " Черноризец Храбър ". Място: ФКЦ – зала 1. 

В 19,30 ч. ще стартира Тържествена инспекция - заря по случай 3-ти март. Място- площад " Св. Сухопътни войски. Кирил и Методий “.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР