Варна. Областна администрация – Варна е направила проверка във връзка

...
Варна. Областна администрация – Варна е направила проверка във връзка
Коментари Харесай

Областна администрация – Варна е направила проверка във връзка със сигнал за паднали каменни късове по пътя е местността „Перчемлията“

Варна. Областна администрация – Варна е направила инспекция във връзка със сигнал за паднали каменни парчета по пътя е местността „ Перчемлията “. Това оповестиха от пресцентъра на Областна администрация - Варна във връзка постъпил сигнал от медия на 07.01.2022 година за съществуване на паднали каменни парчета към скалния масив по пътя в местността „ Перчемлията “ в град Варна.

Независимо, че поддържането на пътни сектори не е в компетентността на регионалния шеф на Варна, поради открития висок публичен интерес, на 07.01.2022г. е разпоредена и осъществена взаимна инспекция от чиновници в Областна администрация Варна и ОПУ на АПИ Варна. При обхода на посочения сектор не е открито съществуване на паднали каменни парчета и /или клони от дървета, препятстващи прекосяването с коли.

След осъществена служебна инспекция в осведомителната система на СГКК е открито, че посочения сектор е с местонахождение гр. Варна, р-н „ Приморски “, Природен парк „ Златни пясъци “, м.к.к. „ Чайка “, благосъстоятелност на парцела е Държавно лесничейство - Варна.
Цитираният по горе сектор не попада в пътната мрежа на ОПУ на АПИ Варна, т. е не е част от републиканската пътна мрежа и поддържането му не се реализира от ОПУ на АПИ Варна.

Изпратени са писма до община Варна, Държавно лесничейство- Варна и ОПУ на АПИ - Варна с искане за изговаряне, кой поддържа проверявания пътен участък; дали са получавани сходни сигнали и предприемани ли са дейности за изчистване на паднали каменни парчета и / или елементи от дървета; коя институция дава отговор за обезопасяването на скалния масив; каква активност има намерение да извърши в тази връзка.

Отделно от горното, изтънчено е неотложно слагане на предупредителни табели, определящи сектора като рисков.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР