Варна. На 2 юни 1951 г. е сформиран осемнадесети дивизион

...
Варна. На 2 юни 1951 г. е сформиран осемнадесети дивизион
Коментари Харесай

18 дивизион кораби със спомагателно назначение отбеляза своя 70-годишен юбилей

Варна. На 2 юни 1951 година е образуван осемнадесети дивизион кораби със спомагателно предопределение, оповестиха от пресцентъра на Военноморски сили . През миналите седем десетилетия, военното формирование се утвърждава като водещо от състава на Военноморските сили. В него получават моряшка закалка генерации офицери, старшини и матроси.

На днешния ден в словото си по случай празника командирът на дивизиона капитан I сан Даниел Тодоров направи ретроспекция за миналите години, настоящото положение на дивизиона сега и бъдещите задания и планове.

От своя страна командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов поздрави военнослужещите по случай годишнината и изрази благодарността си за тяхната работа и отдадеността им към военноморската работа.

На тържеството участваха регионалният шеф на Област Варна – господин Марио Смърков, командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби - флотилен адмирал Велко Велков, началникът на ВВМУ „ Н.Й. Вапцаров “ - флотилен адмирал Боян Медникаров, началникът на Националната работа за защита - бригаден военачалник Емил Тонев, шефа на „ Хидроремонт “ ЕООД - господин Иван Генов, адмирали от запаса, командири на дивизиона, представители на командването на Военноморските сили, офицери, старшини, матроси служили в дивизиона и посетители.

За реализирани отлични резултати и висок професионализъм при осъществяване на служебните отговорности военнослужещи от дивизиона бяха наградени от името на министъра на защитата, на началника на защитата и персонално от командира на Военноморски сили.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР