Варна. На 19 април 2021 г. се проведе онлайн конференция

...
Варна. На 19 април 2021 г. се проведе онлайн конференция
Коментари Харесай

Висшето образование и научните изследвания в пост-ковид периода във фокуса на вниманието на университетите от Черноморския регион

Варна. На 19 април 2021 година се организира онлайн конференция на тематика „ Висшето обучение и научните проучвания в пост-ковид интервала ". Това оповестиха от пресцентъра на Медицински университет - Варна . Международният семинар беше проведен от Черноморската университетска мрежа (BSUN) с семейството на Университета в Баку, Азърбайджан. Близо 250 бяха участниците в уебинара, измежду които министрите на висшето обучение и науката на Република Азърбайджан и Румъния, ректори на висши учебни заведения от страните-членки на Черноморската университетска мрежа, координатори по интернационално съдействие и други Основни модератори на форума бяха проф. Едем Мамут – Генерален секретар на BSUN и представител на Университета „ Овидий " в Констанца – дълготраен сътрудник на МУ-Варна, както и проф. Елмар Касимов - Ректор на Висшето петролно учебно заведение и член на Изпълнителния съвет на BSUN.

Медицински университет – Варна бе показан на форума от проф. Тодорка Костадинова – Директор на Дирекция „ Международно съдействие, акредитация и качество ", която приветства аудиторията от името на Ректора на МУ-Варна проф. доктор Валентин Игнатов и направи презентация на тематика „ Интернационализация, цифровизация, нововъведения и качество на образование по време на Коронавирус – образецът с Медицински университет – Варна ". Проф. Мамут от университета в Констанца, Румъния, изрази високата си оценка за равнището на интернационализация, висок имидж, известност и почитание към варненския медицински университет в интернационалната среда. Той акцентира, че с изключение на приноса си към развиването на Черноморската университетска мрежа, МУ-Варна съставлява добър образец, заслужен да бъде следван от останалите университети, членуващи в BSUN.

Силно обръщение бе отправено и от различен сътрудник на нашия университет – проф. Лучиано Сасо в качеството му на Президент на Мрежата на университетите в европейските столици (UNICA), в която членуват 55 члена от 38 страни.

Мрежата на черноморските университети (BSUN) е самодейност, целяща развиването на платформа за съдействие сред университетите от Черноморския район. Тя има юридически статут на интернационална " ad hoc " организация и е основана във връзка 2-рата конференция на ректорите на Черноморските университети, извършена в Констанца сред 9 и 12 юли 1998 година, в Университет " Ovidius " в Констанца, Ръмъния.

Мрежата включва над 120 университета-членки от 12-те държави-членки на Организацията за черноморско икономическо съдействие като Албания, Армения, Азербайджан, България, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Русия, Турция, Украйна и Сърбия.

Медицински университет – Варна е деен член на мрежата от 1998 година
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР