Варна. Медицински университет – Варна бе удостоен с Харта за

...
Варна. Медицински университет – Варна бе удостоен с Харта за
Коментари Харесай

Медицински университет-Варна е удостоен с Харта за висше образование „Еразъм“ 2021-2027

Варна. Медицински университет – Варна бе почетен с Харта за висше обучение „ Еразъм " от Европейската комисия, оповестиха от пресцентъра на МУ - Варна . Документът бе подписан от Ректора на университета – проф. доктор Валентин Игнатов, д.м.

Хартата е рамката за качество на дейностите по европейско и интернационално съдействие, които МУ-Варна организира по стратегия „ Еразъм+ ". Тя е належащо изискване за присъединяване в просветителна подвижност и съдействие в региона на образованието, образованието, младежта и спорта през програмния интервал 2021-2027 година Хартата дава опция на университета да работи за интернационалния си авторитет посредством присъединяване като пълноправен сътрудник в европейското пространство за висше обучение, реализиране на високо качество на подвижност на студенти, преподаватели и административен личен състав и признание на резултатите от образованието на студентите в чужбина.

В интервала 2014 – 2020 година над 530 студенти, преподаватели и чиновници на МУ-Варна организираха подвижност в чужбина в границите на стратегия „ Еразъм+ ".

МУ-Варна има подписани двустранни съглашения по стратегия „ Еразъм+ " с 59 университета от 21 европейски страни. Университетът е в непрестанен развой на договаряния с възможни бъдещи сътрудници за разширение на броя и обсега на съдействията за продан по програмата.

Пандемията от КОВИД – 19 промени работата по стратегия „ Еразъм+ " с потребността от разрешаване на обстановки при форсмажорни условия.

Повече от тридесет години стратегия „ Еразъм+ " съумява да спомага за развиване на европейското и интернационално съдействие. Подписването на Еразъм харта за висше обучение през идващия програмен интервал 2021-2027 година, открива нови благоприятни условия пред МУ – Варна за обмяна на професионален опит и развиване, качество на образованието и възстановяване на интернационализацията и модернизацията на университета.

Благодарим на всички наши интернационалните сътрудници, на нашите студенти и преподаватели, на университетския ни екип по „ Еразъм+ " и на сътрудниците ни от Център за развиване на човешките ресурси-София, с които реализираме дружно тези резултати, реализираме фантазии и свързваме от ден на ден хора и институции за по-добро обучение и по-добро здраве!
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР