Варна. Когато говорим за национален мащаб, моето лично мнение е,

...
Варна. Когато говорим за национален мащаб, моето лично мнение е,
Коментари Харесай

Кристиан Димитров, ГЕРБ – СДС: Ученическият спорт и работата с деца ще бъде мой личен приоритет в национален план

Варна. Когато приказваме за народен мащаб, моето персонално мнение е, че би трябвало да се акцентира на ученическия спорт. Именно в учебните заведения са ангажирани най-вече деца, които биха могли да бъдат обхванати. Това съобщи в изявление за Радио „ Фокус “ – Варна Кристиан Димитров, претендент за депутат от листата на Коалиция ГЕРБ – Съюз на демократичните сили във Варна.

Димитров добави, че във Варна има създадена специфична методика, която се споделя „ подготвителен урок “. В рамките на тази стратегия всеки един треньор може да влезе в часовете по физическо образование и дружно с учителите да проведат подготовка с децата.

„ Тази методика работи към този момент 4 години във Варна и дава доста положителни резултати, тъй като децата имат пряк контакт с външен треньор и огромна част от тях се записват в разнообразни спортни клубове. Тази методика може да бъде приложена в народен мащаб и да се трансформира в държавна политика “, сподели още Кристиан Димитров.

Той добави, че негов приоритет ще бъде и дейното построяването на спортна инфраструктура в цялата страна.

„ Приоритет би трябвало да са още веднъж учебните заведения, фитнесите навън, тъй като те притеглят доста хора към всеобщия спорт. Естествено, работи се и по огромните планове, където нещата виждаме, че вървят с положителни темпове. Приходите от спортния тотализатор сега са доста положителни и чакаме да влязат повече средства в спортните клубове. От своя страна те се стимулират и ще съумяват да приготвят отлични спортни фрагменти. Всичко това – положителната инфраструктура, квалифицираните спортни фрагменти и развиването на ученическия спорт са моите персонални дела, за които ще се боря “, акцентира Димитров.

По отношение на работата с деца, претендентът за депутат съобщи, че малчуганите постоянно са били с главен приоритет, като даде за образец Варна, където се осъществят редица стратегии за поощряване на спортуването за деца и младежи.

„ Към момента, без значение пандемията, децата които са картотекирани към спортни федерации не престават да спортуват. Все отново спортът е здраве и тъкмо в този момент би трябвало да му обърнем по-голямо внимание. Във Варна има 60 клуба, които употребяват безусловно безплатно спортната база, а техният ангажимент е да организират начално образование по спорт. Подчертавам Варна е единствената община, която безплатно дава спортните си бази на клубове. Всеки родител може да се обади в съответния клуб или пък да ревизира в новият ни уебсайт и да реши къде да запише детето си на спорт. След като детето направи 8 или 12 тренировки и му хареса, то може да влезе в дадения клуб и да продължи да се развива в това направление. Само на басейн „ Приморски “ упражняват над 2500 деца. Това е една от общо 18-те бази на община Варна, които се дават безплатно за потребностите на клубовете и развиването на спортната просвета измежду децата “, сподели в умозаключение Кристиан Димитров.

Кой е Кристиан Димитров:

Роден и израснал във Варна, Кристиан Димитров в приключил главното си образоване в ОУ “Захари Стоянов ”, след което е признат и приключих 1-ва ЕГ с британски език. През интервала на главното и междинното си обучение се занимава интензивно със спорт.

След това приключва публицистика във ВСУ “Черноризец Храбър ” и Международни стопански връзки в Стопанска академия " Димитър А. Ценов ” в гр.Свищов.

През 2014 год. стартира работа в Министерство на младежта и спорта, като районен специалист за североизточна България.

От 2016 год. работи в Община Варна като шеф на Дирекция “Спорт ”.
„ Имал съм доста фантазии, които съм осъществил и не преставам да осъществявам със съдействието на добър екип от хора и другари “, добавя още Кристиан Димитров.
Желанието му е да продължа да работи и реализира концепциите, които има за развиване на Варна и региона:

Популяризиране на град Варна като съществена целогодишна туристическа дестинация, планиране и създаване на водна база с изход на море, основаване на регионален юношески център и нови юношески пространства, създаване на нов басейн в кв.Аспарухово, създаване на многофункционална зала в ж.к. Възраждане, заслужено финансиране с въвеждане на критерии, поддръжка на материалната база.

Десислава ВАСИЛЕВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР