Варна. Кметът на Варна Иван Портних се срещна днес с

...
Варна. Кметът на Варна Иван Портних се срещна днес с
Коментари Харесай

Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на Държавата Израел

Варна. Кметът на Варна Иван Портних се срещна през днешния ден с Н. Пр. Йорам Елрон, дипломат на Държавата Израел в България, който е на посещаване в района и във Варна, оповестиха от пресцентъра на Община Варна . На срещата участва и почетният консул на Израел във Варна проф. Красимир Методиев.

За мен е голямо наслаждение, че имам опцията да посетя Варна и да изразя благодарността си за топлото посрещане. Варна е водеща туристическа дестинация за израелските туристи, които заемат шесто място по брой на година. Надявам се, че след рецесията с корона вируса, ще станем номер едно, съобщи Н. Пр. Йорам Елрон.

Той уточни, че морския град е прочут в родината му със своите преимущества - слънце, море, страхотна кухня и казина. „ Благодарение на управлението и на кмета на града, Варна е позната и като икономическа, софтуерна и просветителна дестинация “, сподели още посланикът и добави, че неговата роля е да откри синергията и допирните точки за едно сполучливо двустранно съдействие. „ Тази аудиенция ще способства за разширение на обсега на сферите на сполучливите връзки “, увери дипломатът.

„ С наслаждение мога да заявя, че с Н. Пр. Йорам Елрон се обединихме към концепцията да организираме разнообразни семинари и симпозиуми, на които представители на израелския бизнес ще могат да се срещнат с капацитета на Варна по основни за нас тематики: Варна-Град на Знанието, новаторски хъб, smart city. Това са все сфери, в които израелските компании имат висок софтуерен прогрес. Набелязахме и нови благоприятни условия за съдействие като развиване на медицински туризъм за израелските жители. Благодаря на Негово Превъзходителство за опцията да презентираме Варна “, разяснява и кметът Иван Портних. Той срещна своя посетител с плана за нова индустриална зона, където също ще бъдат търсени евентуални вложители.

Кметът благодари за положителното съдействие в областта на културата, обществените действия, опазването на здравето, образованието и спорта и особено – за проведените от проф. Красимир Методиев интернационалните семинари по контратероризъм, в които вземат участие и специалисти от Израел.

„ За страдание, през последната година и половина всичко бе в застой, без опция за развиване на разнообразни планове, само че уповавам се това скоро да завърши. Варна е потвърдила, че е град, който може да работи за съдействие във всички области на актуалното развиване на стопанска система, бизнес, туризъм, медицина, обучение, нововъведения, по тази причина се надявам, че скоро ще продължим да работим за това още по-активно “, съобщи проф. Красимир Методиев.

По-късно Н. Пр. Йорам Елрон и кметът Иван Портних сервираха цветя пред паметника Шофар и посетиха галерия, проведена от Шалом и Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „ Николай Хайтов “.

След това кметът и посланикът откриха изложбата „ Цветовете на България и Израел “, дело на журналиста Ладислав Цветков, която е във връзка 30 години от възобновяване на дипломатическите връзки сред България и Израел. Фотографиите могат да бъдат прегледани на паната, ситуирани на входа на Морската градина.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР