Варна. Кметът на Бургас Димитър Николов взе участие в Третия

...
Варна. Кметът на Бургас Димитър Николов взе участие в Третия
Коментари Харесай

Кметът на Бургас Димитър Николов взе участие в Третия българо-руски форум на побратимените градове във Варна

Варна. Кметът на Бургас Димитър Николов взе присъединяване в Третия българо-руски конгрес на побратимените градове във Варна. В него се включиха представители на 31 съветски града. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Сред участниците бе зам.-кметът на побратимения на Бургас Ярославъл – Елена Новик.
Домакини на форума са кметът на Варна Иван Портних, НСОРБ, Министерство на туризма на Република България, с поддръжката на Генералното консулство на Руската федерация във Варна. Официален посетител на форума бе Министърът на туризма Николина Ангелкова.
Събитието е отдадено на 140 години от определяне на дипломатически връзки сред Република България и Руската федерация.
Основна цел на форума е развиване на партньорски връзки сред българските и съветските градове и на двустранните контакти в региона на туризма.
„ Бургас има открити взаимоотношения с съветски градове повече от 40 години. Това са Краснодар, Ярославъл, Вологда, Омск, Оренбург, Когалим. Сигурен съм, че партньорските ни връзки ще продължат да се развиват в областта на културата и стопанската система, тъй като работим по доста взаимни планове. “Това съобщи по време на форума кметът на Бургас Димитър Николов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР