Варна. Днес в Арт Галерия Ларго Варна ще бъде открита

...
Варна. Днес в Арт Галерия Ларго Варна ще бъде открита
Коментари Харесай

Във Варна ще бъде открита изложбата „От материята и енергията“ на художника Антимо Бертолино

Варна. Днес в Арт Галерия Ларго Варна ще бъде открита изложбата „ От материята и силата “ на художника Антимо Бертолино, която се провежда със съдействието на Почетното Консулство на Италия, оповестиха от галерията . В края на 2021 година Арт Галерия Ларго ще показа два плана, които се осъществят с общителната поддръжка на Италианското Консулство във Варна. Първият план е независима галерия на италианския актьор Антимо Бертолини от 26 ноември 2021 в Зала 2 на галерията. А от 15 декември с галерия в изложба Ларго ще бъде маркирана годината на Данте, която почитат със събития в целия свят. Тогава в Зала 1 под патронажа на господин Антонио Таркуинио, Почетен Консул на Република Италия, ще бъде показана „ Божествена Комедия “ – изложба-графика и добавена действителност на търновския художник Светослав Косев.

Изложбата на Антимо Бертолино „ От материя в сила “ към този момент е представяна на няколко места в България – в Балчик, Пловдив, Ямбол. От 26 ноември 2021 варненци ще могат да се насладят на забавните и нетрадиционни произведения в Зала 2 на Арт Галерия Ларго. Италианецът споделя, че постоянно е таял в себе си пристрастеност към изкуството. Той основава изящни произведения посредством неповторима авторова техника. С помощта на специфични резци Антимо издълбава в дървената основа на картините си внезапни, от които оформя спирали, слънца и други обекти, а по-късно колорира всяка творба в друг цвят. Художникът споделя, че в някои от картините прави по повече от деветстотин внезапни, с които оформя и пресъздава концепциите си. Така в картините му се получава забавен резултат на обемност, на триизмерност на плоското другояче картинно пространство. А тематиките му са свързани със слънцето и природата, с любовта. Изкуството на Антимо Бертолино е съвременно и извънредно интериорно и неслучайно участва в голям брой италиански и швейцарски сбирки.

Очакваме ви на откриването на 26 ноември 2021 от 17:00 часа в Арт Галерия Ларго, Варна, ул. Хан Крум 8. Повече за изложбата вижте в уеб страницата на галерията на www.largogallery.com.

Повече за създателя:
Антимо Бертолино е роден във Формиа, Италия през 1972 година Дипломира се като ваятел в Сеса, Италия. Представя свои произведения на разнообразни изложения в Милано, Пиомбино, Флоренция, Рим, Торино, Лугано, където получава награди и самопризнание, като Наградата за изкуство 2017. Отзиви за него разгласяват изтъкнати историци и художествени критици, като Паоло Леви, Фулвио Викки, Лаура Милани, Грегорио Росси, Роберто Сабателли и Флавио Ареози. В момента Антимо Бертолино живее и твори в ателието си в Лугано – Швейцария.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР