Варна. Днес на площад “Св. Св. Кирил и Методий във

...
Варна. Днес на площад “Св. Св. Кирил и Методий във
Коментари Харесай

Започва 51-ото рали “България” днес във Варна

Варна. Днес на площад “Св. Св. Кирил и Методий ” във Варна ще бъде даден стартът на 51-ото рали “България ”. За най-голямото ни автомобилно съревнование има подадени 34 поръчки, като огромна част от декларираните водачи са чужденци, което предвещава забавно и с напрежение съревнование събрано в 16 специфични стадия.

След 19-месечно неявяване на родната сцена се завръща екипажът на Jasen Popov Racing - Даниел Попов/Ангел Башкехайов. През тази година публично те ще бъдат състезатели на “АСК Пещера ”. Другото ново при тях е промяната на автомобила. През тази година те ще се състезават с Peugeot 208 Rally 4, правоприемник на Peugeot 208 R2.

Автомобилът е единствен в България. Седмица преди надпреварата екипажът на JPR съумя да направи тест с новия автомобил. При подготовката си за 51-ото издание за най-голямото ни рали, двамата навъртяха 50 км. край Мухово.

“Направихме тест преди рали " България " предходната седмица. За страдание трасето, на което карахме, не прилича тези в ралито, само че главната цел бе просто да се срещнем с автомобила. Новото 208 се ръководи много по-спокойно в съпоставяне със остарялата R2-ка. Турбо моторът дава преимущество в бавните завои, само че въпреки това изисква да си доста по-прецизен с газта в завои с по-ниско сцеплените поради по-големия въртящ миг ”, показа Дани Попов.

“Нямам съответни упования от това рали. Не сме се състезавали от октомври 2019, а 50 км. проби са безусловно незадоволителни да си върна спортното движение ”, добави той.

Вчера започнаха и опознаванията на правите за рали “България 2021 ”. “Отсечките край Шумен са ни познати от предходни надпревари. При тяхното опознаване проверихме старите си мемоари. Новия за нас стадий " Аладжа Манастир " е доста бърз и хлъзгав. Мисля, че на нея преимущество ще имат локалните водачи. Към нея ще подходим по-внимателно ”, показа усещанията си от вчерашното опознаване навигаторът Башкехайов.
”Новото предписание на ФИА, което разрешава три прекосявания по правите ще ни е от изгода през днешния ден, защото останалата част от правите са непознати за нас и ще можем да уточняваме записките си ”, добави той.

Церемониалният старт на рали “България ” е през днешния ден от 20:00ч. в морската ни столица. Същинското съревнование ще стартира в събота. Първия специфичен стадий е “Бялата вода ”, а първата кола започва в 08:38.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР