Варна. Да започнем да събираме българите, за да не се

...
Варна. Да започнем да събираме българите, за да не се
Коментари Харесай

В програмата на ГЕРБ /СДС за следващ мандат:Има стимули за връщане на българите в родината

Варна. Да стартираме да събираме българите, с цел да не се разпиляват по света. В предизборната стратегия на коалиция ГЕРБ/СДС това е приоритет за идващ мандат с спомагателен финансов запас в първата година на завръщането им. С над 50 млн.лева ще бъде финансирана стратегия, с която ще се заплаща половината от междинната работна заплата за 1 година, в случай че лицето стартира работа в град или обитаемо място, където междинната работна заплата е по-ниска от тази за страната, наем, детегледачка, превоз до работното място. Осигурява се гратис образование по български език за брачна половинка или брачната половинка, в случай че са чужденци.

Това сподели на среща с жителите в Долни чифлик лидерът на варненската съдружна листа проф.д-р Костадин Ангелов, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ - Варна . Той добави, че се плануват спомагателни средства за подкрепяне на българските учебни заведения зад граница, с цел да не не помнят българските деца своя език и просвета, които вършат един народ жив. В българските неделни учебни заведения по света учат над 30 000 български деца. С 30 млн. лв. ще бъдат отстранени таксите, които родителите заплащат за тях,

Бившият здравен министър от държавното управление на Бойко Борисов уточни, че медицината ще отиде там, където липсва - с 30 мобилни поликлиники, аптеки и стоматологични кабинети на колела. В идващ управнически мандат се планува пенсиите да се индексират годишно и след 4 години минималната да стане 600 лв., а 50-те лв. в поддръжка по време на пандемията от държавното управление на Борисов, да останат непрекъснат доход за възрастните хора. Проф.д-р Костадин Ангелов се ангажира с обезпечаване на средства за трети стадий на канализацията и създаване на пречиствателна станция в Долни чифлик.

Кандидатката за депутат от тима ГЕРБ/СДС-Варна Станка Тодорова от Долни чифлик изясни, че новото в обществените ограничения за идващ мандат е грижата за бездомните, които нямат близки, покрив и даже документи за идентичност. Изваждането на персонална карта и регистрация в системата е първото, което ще се направи за тях, с цел да е допустимо обезпечаване на общинско жилище и обществени услуги.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР