Върху статуята на цигуларчето в Русе днес бе поставена раница.

...
Върху статуята на цигуларчето в Русе днес бе поставена раница.
Коментари Харесай

В първия учебен ден и статуята на цигуларчето в Русе получи раница



Върху статуята на цигуларчето в Русе през днешния ден бе сложена раница. Статута бе открита през 2015 година. Тя се вписа в градската среда и се трансформира в място за срещи, за селфи и ориентир по централната улица „ Александровска “.
След като през 2020 година, при започване на пандемията от ковид група публицисти му сложиха маска, през днешния ден на първия образователен ден " го изпратиха на учебно заведение " с раница и балонче. 

Един от основателите за тази намеса в градската среда с почитание към изкуството е Калчо Петков, публицист от Българската национална телевизия.

„ Русе има потребност от положителни хрумвания. Ние го изпращаме на учебно заведение, тъй като той към този момент е на 6 години, той съзрява. Аз желая да акцентира не толкава на това, че го изпращаме на учебно заведение, а да покажем на хората по какъв начин без пари може да се направи нещо хубаво, да получи огромна известност в радиа, малките екрани, обществени мрежи , тъй като в Русе има потребност от това ".

По думите му всички страни по света хората търсят знаци в съответното обитаемо място.

" Защо това цигуларче да не бъде знак на нещо ново. Виждате в Брюксел манекен „ Пиш “ се облича с разнообразни облекла във връзка на празниците на Белгия. Той беше облечен и с българска национална носия. Защо това цигуларче да не го превърнем в нещо друго и хубаво , което по някакъв метод да разпространява този град ".

Минувачи разясниха:

" Интересно е, хареса ни като концепция, занимателно е, на децата им хареса. Внася въодушевление за първия  образователен ден.  И то е дете, което доста е уместно за първи образователен ден “.

" Това е изкуство, всичко останало е двуличие ".

" Стана ни забавно по какъв начин са украсили цигуларчето с раница и балонче ".
Целия репортаж можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР