Върху поземлени имоти могат да се поставят преместваеми увеселителни обекти,

...
Върху поземлени имоти могат да се поставят преместваеми увеселителни обекти,
Коментари Харесай

Разрешиха преместваени обекти в поземлени имоти с одобрение на главния архитект

Върху поземлени парцели могат да се слагат преместваеми увеселителни обекти, преместваеми обекти за административни, търговски и други обслужващи действия, както и такива за краткотрайно обитаване при бедствия.

За тези обекти се издава позволение за слагане въз основа на скица и планова документи, утвърдени от основния проектант на общината. Това взеха решение депутатите на второ четене с промени в Закона за устройство на територията.

Схемата за слагане дефинира пространственото разположение, типа, вида, размерите и предназначението на преместваемите обекти. В взаимозависимост от типа и предназначението на обекта се показва самостоятелен план, който съдържа архитектурно-художествена и инженерно-техническа част, или стандартизиран план, съпроводен с декларация за характерностите на обекта, издадена от производителя. Условията и редът за издаване на разрешението за слагане на обектите, за одобряването и за условията към схемата и плановата документи се дефинират с разпоредба на общинския съвет.

Поставянето на преместваеми обекти в урегулираните поземлени парцели се позволява единствено, в случай че не се надвишават откритите в подробния организационен проект индикатори - компактност на застрояване, коефициент на активност на застрояване - и не се понижава избраната минимална озеленена повърхност.

В паркове и градини слагането на преместваеми обекти се прави по ред, избран с разпоредба, утвърдена от общинския съвет.

Максималните размери, градивното решение и архитектурно-художественото оформление на преместваемите обекти, както и на обектите, които се разполагат в поземлени парцели за времето на осъществяване на публични мероприятия - културни фестивали, спортни и атракционни прояви, благотворителни и рекламни акции и други, се дефинират с общинска разпоредба.

Депутатите одобриха преместваемите обекти, сложени по досегашния ред, да се привеждат в сходство с условията на този закон в едногодишен период от влизането му в действие, а обектите по Черноморското крайбрежие - в период от три години.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР