Върху какво качество ще се фокусират бизнес лидерите през 2021

...
Коментари Харесай

Свързване от дома

Върху какво качество ще се концентрират бизнес водачите през 2021 година? Отговорът, несъмнено, е работата в екип. Корпоративният живот през 2020 година беше нарушен от пандемията и нуждата доста чиновници да работят от вкъщи. Повечето компании се оправиха, само че живееха от обществения капитал, който бяха натрупали през предходните години. През 2021 година те ще желаят да попълнят запасите. Много мениджъри ще бъдат сюрпризирани от това какъв брой добре е минал опитът " работа от вкъщи ". Изследванията демонстрират, че до 2020 година чиновниците, които са оставали вкъщи, са били изолирани от останалите в офиса. Те се смятаха за жители втора класа.

Но пандемията постави всички в една лодка, или по-точно в една и съща всекидневна. Мениджърите схванаха, че личният състав може да е работлив, когато не е в офиса; чиновниците привикнаха да вземат участие във видеосрещи. Проучване на Националното бюро за стопански проучвания откри, че чиновниците у дома работят съвсем час в допълнение дневно спрямо времето, когато са били в офиса. Новите ограничения действаха, тъй като чиновниците към този момент бяха осведомени с функциите си и бяха привикнали с ритъма на организацията. Седмичните срещи за обмисляне могат да се организират онлайн, полемиките на екипа могат да се водят посредством Slack или WhatsApp.

Мениджърите знаят мощните и слабите страни на личния състав и кого би трябвало да сръчкват и кого да оставят на мира. С течение на времето обаче тази връзка може да се утежни. Мениджърите и чиновниците ще се сблъскат с нови проблеми и ще би трябвало да разработят способи за справяне с тях. Ще се причислят нови чиновници, съществуващи ще преминат на нова работа. Натрупаните познания ще бъдат по-малко потребни. Ще е належащо да се разработят нови способи на работа, които може да се нуждаят от по-тясно съдействие, в сравнение с може да се реализира посредством видеовръзка.

Част от продуктивността идва от способността инцидентно да се откриват скъпи неща - примерно с късмет за непринудена полемика с някой отвън вашия екип. Тези моменти към машината за вода са по-малко евентуални, когато хората работят от у дома. Служителите могат да стартират да се свързват единствено с хората от техния съответен екип или чат група. Екипът по продажбите да вземем за пример може да загуби контакта с дизайнерите на продуктите. В последна сметка това ще унищожи мрежите, от които може да зависи здравето на компанията. Ето за какво фирмите ще прекарат 2021 година в опит да възстановят груповия дух. Дори в случай че чиновниците не се върнат в офиса на цялостен работен ден, те евентуално ще бъдат помолени да го създадат най-малко един или два дни в седмицата. Когато са там, те ще бъдат насочвани да се срещат с тези отвън тяхната непосредствена йерархична група, с цел да спре компанията да се трансформира в борба сред " нас " и " тях ".

Всичко това може да включва и някаква обществено дистанцирана версия на почивните дни, целяща да отстрани бариерите сред отделите. Срещи на по пиво в Zoom към този момент станаха всекидневно събитие, като някои работодатели изпращат на чиновниците си вино или бира, с цел да насърчат присъединяване им. Други събития включват викторини, онлайн караоке и игра на топло и студено, в които служащите се надпреварват да намерят предмети в личните си домове.

Компаниите ще създадат изследване измежду чиновници, с цел да ревизират равнището на духа. Отделите за човешки запаси ще би трябвало да свършат доста спомагателна работа с изключение на пожарната функционалност, обвързвана с изясняване на проблематичните взаимоотношения. Големият риск в средносрочен проект е появяването на две култури, както се случи в gig-икономиката, където работната мощ е разграничена на дребен брой главен личен състав и по-голям брой външни контрактори или краткотрайни служащи.
Светът през 2021 година В специфичното издание на списание The Economist, издавано под извънреден лиценз с добавени прогнози на " Капитал " за България, ще откриете: 70 авторски публикации на The Economistмненията на 20 национални и международни лидери16 страници светът в цифри Част от акцентите: Сър Киър Страмър за уроците от Коронавирус 19След Ангела: Следващият канцлер на ГерманияУнгарският Виктатор: Твърдият захват на ОрбанБитката за Русия: Путин vs НавалниСундар Пичай за зелените технологииКармен Райнхард за идващата кредитна рецесия
Пандемията може да сътвори ново разделяне, защото по-възрастните, одобрени служащи остават у дома, а по-младият личен състав, макар че върви в офиса, има по-малко благоприятни условия да се свързва с сътрудници, да построява професионални връзки и да се изкачва по йерархичната стълба.

Екипният дух ще бъде по-труден за основаване спрямо преди - каквито и хубави думи да употребява основният изпълнителен шеф.
Ами акоПодозрението към Китай е от редките тематики, по които в Америка има двупартиен консенсус. Демократите и републиканците са съгласни, че китайските софтуерни компании, най-много Huawei, би трябвало да се третират с внимание и натискът би трябвало да е непрестанен.Ами в случай че Китай отмъсти, като изгони Apple, затвори магазините и прекъсне достъпа й до континенталните снабдители? Apple стартира да диверсифицира веригата си на доставки, само че към момента разчита главно на китайските съставни елементи и сглобяване в страната, както и на китайските купувачи на iPhone. Изненадана от китайски снабдители или консуматори, най-скъпата компания в Америка може да види понижаване на пазарната си капитализация.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР