Върховният външнополитически представител на Евросъюза Жозеп Борел призова Израел да

...
Върховният външнополитически представител на Евросъюза Жозеп Борел призова Израел да
Коментари Харесай

Над 3000 са жертвите в кошмара между Хамас и Израел - от тях 1500 са терористи

Върховният външнополитически представител на Евросъюза Жозеп Борел прикани Израел да съблюдава интернационалното право в реакцията си след нападението на " Хамас ". Израелският министър на защитата Йоав Галант разгласи, че страната минава към пълномащабна атака против Ивицата Газа. В Израел се приземи първият аероплан с муниции, откакто Съединените щати дадоха обещание такива доставки, а военновъздушните сили на еврейската страна не престават офанзивите си против Газа.

Разузнавателните служби на Съединени американски щати не са имали индикации за проектите на палестинската военна формация " Хамас " да нападна Израел, съобщи Съветникът на Белия дом по въпросите за националната сигурност Джейк Съливан. Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън възнамерява посещаване в Израел на следващия ден.

По-рано президентът Джо Байдън даде да се разбере, че Съединените щати са в непрекъсната връзка с израелските си сътрудници, както и със съдружниците си в района и по света от началото на рецесията и предизвести страни и организации " да не се пробват да се възползват от обстановката ".

Байдън също по този начин удостовери, че минимум 14 американски жители са измежду отвлечените от ислямистката организация " Хамас ". Поне 20 американци са измежду заложниците. 

Израелската войска съумя да възвърне изцяло контрола върху засегнатите региони по границата след нападението на Хамас от събота, ускори още повече въздушните си удари, а министър председателят Бенямин Нетаняху се закани, че " това е единствено началото ". 

Броят на починалите надвиши 3 100. От тях израелците са 1200, жертвите от бомбардировките в Газа - над 900. Самият " Хамас " е изгубил най-малко 1500 бойци, настояват от Израел. Сирени за въздушна заплаха звучаха тази нощ в Тел Авив, Ашкелон и други израелски градове.

Израел би трябвало да съблюдава интернационалното право в реакцията си след нападението на " Хамас ", прикани висшият представител на Европейски Съюз по сигурността и външната политика Жозеп Борел. Палестинската администрация е нашият сътрудник - ние не се занимаваме с " Хамас ", акцентира Борел.

Външните министри от Евросъюза приканиха израелските управляващи да не стопират тока и доставката на храни за жителите на Газа и да обезпечат филантропични коридори за тези, които желаят да изоставен региона.

Повечето страни в съюза са на мнение, че помощта за Палестинската самостоятелна власт би трябвало да продължи, сподели Борел, откакто по-рано Германия, Австрия, Дания и Швеция стопираха изплащането на помощта за развиване на палестинските територии.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР