Върховният съд на Словения постанови в понеделник, че регламентът, който

...
Върховният съд на Словения постанови в понеделник, че регламентът, който
Коментари Харесай

Върховният съд на Словения: Задължителната ваксинация е в разрез с Конституцията

Върховният съд на Словения постанови в понеделник, че регламентът, който задължава чиновниците в обществения бранш да се имунизират, в случай че не могат да покажат доказателство за възобновяване от COVID-19, е противоконституционен, осведоми Ройтерс.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28879
Правителството на страната планираше да наложи правилото от 1 октомври, само че Конституционният съд блокира осъществяването на решението в очакване на дефинитивно решение.

Такова изискване е сравнимо със наложителната имунизация, което е нещо, което първо изисква смяна в закона за инфекциозните заболявания, изясни съдът, съгласно националната осведомителна организация STA.

Правителствени чиновници не бяха открити незабавно за коментар. Досега Словения е ваксинирала изцяло към 55% от своите два милиона поданици, което е под междинното за Европейския съюз.

Действията на някои страни от Европейски Съюз да създадат имунизациите наложителни за всички - водени от Австрия, която евентуално ще бъде последвана от Германия - или за хора в браншове с пряк контакт с хората, или за уединяване от публичния живот на хора, които не са били имунизирани, провокираха митинги поради нарушавания на персоналните свободи.

От октомври Словения записва повишаване на ежедневните случаи на COVID-19, макар че броят на новите ежедневни инфекции понижава през последните дни. В неделя Словения регистрира 775 нови случая в съпоставяне след 1116 в събота, отбелязва " Фокус ".
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28879  Още една област у нас минава в жълтата зона Още една област у нас минава в жълтата зона  21-годишна здрава жена е една от новите жертви на COVID-19 21-годишна здрава жена е една от новите жертви на COVID-19  Рекорден брой умряли от COVID-19 в Гърция Рекорден брой умряли от COVID-19 в Гърция
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР