Върховният съд на САЩ отхвърли иска, внесен от щата Тексас

...
Върховният съд на САЩ отхвърли иска, внесен от щата Тексас
Коментари Харесай

Върховният съд на САЩ отхвърли иск за отмяна на резултатите от изборите

Върховният съд на Съединени американски щати отхвърли желае, импортиран от щата Тексас и подсилен от президента Доналд Тръмп, за анулация на резултатите от президентските избори в четири други щата, оповестява БНР.

В решението на Върховния съд се споделя, че Тексас няма правно съображение да оспорва резултатите в щатите Джорджия, Мичиган, Пенсилвания и Уисконсин. " Тексас не е показал правно аргументиран интерес във връзка с метода, по който различен щат организира своите избори ", се споделя в основанията на решението на съда. Жалбата бе подкрепена от 17 други щати, ръководени от представители на Републиканската партия и от над 100 републиканци в Конгреса. В желае се настояваше за анулация на резултатите, тъй като гласуването в тези щати е минала с нарушавания на конституцията. Властите им нелегално са трансформирали изборното законодателство под предлога за битка против ковид.

Четирите щата желаеха в четвъртък от Върховния съд да отхвърли желае на Тексас, който съгласно тях няма в действителност и правни учредения.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР