Върховният съд на Русия призна за законен отказа на ЦИК

...
Върховният съд на Русия призна за законен отказа на ЦИК
Коментари Харесай

И Върховният съд не допусна Алексей Навални до президентските избори

Върховният съд на Русия призна за легален отхвърли на ЦИК да записва инициативната група, подкрепила кандидатурата на блогъра Алексей Навални за президент на Русия, съобщи ТАСС.

Магистратите отхвърлиха желае на Навални – герой против корупцията и критик на Кремъл, оспорил решението на ЦИК, което му затваря пътя към президентския пост на изборите през март.

Самият Навални не се яви в съда. Неговият представител – юристът Иван Жданов, обаче изрази противоречие с решението на съда и съобщи, че ще го апелира пред апелационна инстанция, пред президиума на Върховния съд и пред Конституционния съд на Русия.

Главното деяние на последователите на Навални на този стадий ще бъде образуване на „ стачка на избирателите”.

Сергей Сахаров, представляващ ЦИК, съобщи в съда, че комисията е отказала регистрация на инициативната група на Навални въз основа на сложен разбор на правните правила.

Навални е осъждан – има присъда за тежко закононарушение, по тази причина няма право да бъде определен за президент на Русия, до момента в който не бъде оправдан, сподели Сахаров.

Представители на Навални обаче настояват, че правилата за допускане на претенденти до изборите се дефинират от конституцията на Русия, а другите нормативни актове, на които се базира ЦИК, са в несъгласие с главния закон и не трябва да се извършват.

Според Навални конституцията лишава правото да бъдат избирани единствено от хората, държани в местата за изтърпяване на санкции.

Руският опозиционен водач има петгодишна условна присъда за финансови злоупотреби, която съгласно него е политически стимулирана.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР