Върховният представител на Европейския съюз по външните въпроси и политиката

...
Върховният представител на Европейския съюз по външните въпроси и политиката
Коментари Харесай

Борел призова да се изпратят оръжия в Украйна

Върховният представител на Европейския съюз по външните въпроси и политиката за сигурност Жозеп Борел прикани страните от Общността неотложно да дават на Украйна оръжие и да вземат съответното решение за това в границите на няколко дни, а не седмици, оповестява Блумбърг, като се базира на източници.

По данни на организацията множеството държавни управления на Европейски Съюз са се заели да прегледат настояванията за доставки на оръжие за Украйна, само че не са показали нито точни дати, нито съответни типове оръжия, които вероятно ще бъдат предадени на Украйна. Темата е част от дневния ред на срещата на министрите на външните работи на страните от Европейски Съюз, която се организира в Люксембург. На нея се разисква и въпросът за налагането на възбрана за импорт на съветски нефт.

По-рано Борел изрази очакване боевете в Донбас да се ожесточат в идващите дни. Обикновено войната се губи или печели на бойното поле, съобщи дипломатът при идването си за присъединяване в днешното съвещание на Съвета на Европейски Съюз по външни работи.

На 24 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи специфична военна интервенция в отговор на молбата на водачите на републиките на Донбас за помощ. След това Съединени американски щати, Европейски Съюз, Англия, както и редица други страни постановиха наказания против съветски физически и юридически лица. Западните страни също намерено доставят Киев с разнообразни оръжия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР