Върховният представител на ЕС за външната политика Жозеп Борел призова

...
Върховният представител на ЕС за външната политика Жозеп Борел призова
Коментари Харесай

Външният министър на ЕС поиска Палестина да стане отделна държава, видя нечестни избори в Сирия

Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел прикани за решение за две страни в Израел и Палестина, като настоя, че статуквото към този момент не е алтернатива в района, съобщи БГНЕС.
" Международната общественост и изключително Европейски Съюз не могат да продължат да заплащат за възобновяване всякога, когато избухне спор, " сподели той на конференция след неофициална среща сред външните министри на Европейски Съюз и йорданския им сътрудник.
 Нетаняху: Решението на Съвета по правата на индивида на Организация на обединените нации е срамно Нетаняху: Решението на Съвета по правата на индивида на Организация на обединените нации е " срамно "
Израелският министър председател Бенямин Нетаняху окачестви като " срамно " решението на Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида за следствие на злоупотр...
Европейски Съюз неотдавна разгласи, че ще добави 8 милиона евро (9,76 милиона долара) към бюджета си за филантропична помощ за Палестина, с цел да помогне за възобновяване на линията Газа. " Достатъчни ли са 8 милиона за Палестина? Със сигурност това не е задоволително. Възстановяването на Газа ще коства стотици милиони долари. Разбира се, би трябвало да им помогнем, само че статуквото е непостижимо ", съобщи Борел.
Борел приветства съглашението за преустановяване на огъня сред израелските и палестинските групи за опозиция, реализирано предходната седмица, само че съобщи, че това не взема решение главно казуса сред Израел и Палестина. " Не можем да разчитаме на преустановяване на огъня, принуждение и по-късно ново преустановяване на огъня. Нуждаем се от мир, който няма да пристигна посредством знамение, а посредством политически договаряния. Решението за две страни е единственото, което може да обезпечи достолепие и независимост на Израел и Палестина ", изложи визията си испанският посланик.
Още:
Борел съобщи, че не са били " нито свободни, нито почтени ". Той прикани политическите сили в Ливан да " поемат отговорност и да оставят настрани разликите си ", с цел да се оправят с икономическата рецесия.
 Блинкен: Преговори за Близкия изток могат да се проведат след специфична подготовка Блинкен: Преговори за Близкия изток могат да се проведат след специфична подготовка
Мирните договаряния сред Израел и Палестина могат да бъдат обновени единствено откакто е осъществена обширна подготвителна работа, с цел да се...
Външните министри на Европейски Съюз разискаха и опасения, свързани с Източна Европа, в това число по какъв начин да се отговори на насилственото кацане на самолета на Ryanair,, осъществено от беларуското държавно управление.
" Трябва да придвижим по-бързо глобите. Работата към този момент стартира и Европейският съвет ще вземе решение навреме ", сподели Борел.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР