Върховният представител на ЕС за външната политика Жозеп Борел изрази

...
Върховният представител на ЕС за външната политика Жозеп Борел изрази
Коментари Харесай

Жозеп Борел: надявам се до месец да приемем европейския вариант на закона Магнитски

Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел изрази вяра, че европейският закон „ “ ще бъде признат до месец. В своя блог той написа, че това ще бъде подобаващ метод за отбелязване на 10 декември – Международния ден на човешките права, написа БНР.
Европейският закон е еквивалент на американския световен закон „ Магнитски “ на името на съветския юрист Сергей Магнитски, който уличи висши съветски служители в данъчна машинация за 230 милиона $. Той бе задържан и умря в пандиза през 2009 година при неизяснени условия.
 Европейски Съюз работи по основаването на „ Закон Магнитски “ Европейски Съюз работи по основаването на „ Закон Магнитски “
Европейският съюз стартира работа по основаването на режим на наказания в региона на правата на индивида, сходно на „ Закона Магнитск...
Миналия месец Европейската комисия и висшият представител показаха на Съвета взаимно предложение за правилник за наказания поради съществени нарушавания и злоупотреби с правата на индивида по света, което включва заледяване на активи и забрани за пътешестване. Борел прецизира, че до момента в който американският закон планува санкции за нарушени човешки права и корупция, неговият европейски еквивалент допуска наказания единствено за първото закононарушение. Подготовката на европейския закон „ Магнитски “ стартира след Съвет „ Външни работи “ през декември предходната година, напомня Борел. За приемането му е належащо единогласие от всички страни-членки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР