Върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и

...
Върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и
Коментари Харесай

ЕС взема на прицел за санкции и Беларус

Върховният представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката за сигурност Жозеп Борел насочи през днешния ден остра рецензия против Беларус и го заплаши със сакции както против Русия.

Той дефинира състоялия се вчера конституционен референдум като недопустим, тъй като е протекъл в атмосфера на необятно публикувани нарушавания на човешките права и брутални репресии против всички групи на беларуското общество. " Понастоящем има над 1070 политически пандизчии. Пространството за същински публичен спор е изцяло затворено и необятно се употребява умишлена дезинформация. Освен това голям брой беларуски жители бяха принудени да изоставен страната ", посочи той в особено изказване по този мотив. Според него предложените промени в конституцията дават на Лукашенко спомагателни принадлежности за по-нататъшно консолидиране на властта му.

С особена заостреност Борел отбелязва: " Заличаването неядрения статут на Беларус, което се посочваше в член 18 на беларуската конституция, е различен обезпокоителен детайл. Европейски Съюз изрично осъжда присъединяване на Беларус в продължаващата експанзия против Украйна и ще насочи дейностите си към тези лица в Беларус, които  сътрудничат на съветската военна експанзия против Украйна. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР