Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп

...
Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп
Коментари Харесай

Ердоган – Макрон наистина има нужда от психиатър, Борел осъди думите му

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел дефинира като недопустимо изявлението на турския президент Реджеп Таип Ердоган, че президентът на Франция Еманюел Макрон би трябвало " да се лекува ".

" Забележките на президента Ердоган по отношен ие на президента Макрон са неприемливи. Призовавам Турция да постави завършек на тази рискова серпантина на борба. " - написа Борел в профила си в Twitter.

Припомняме, в коментар за отношението на Макрон към мюсюлманите и исляма, Ердоган съобщи, че Макрон би трябвало да се лекува.

" Какъв проблем има с исляма и мюсюлманите индивидът с име Макрон? Какво още може да се каже за държавен глава, който не схваща какво е това независимост на вероизповеданията и демонстрира такова отношение към милиони хора, които живеят в неговата страна и изповядват друга вяра? " - съобщи Ердоган пред конгреса на ръководената от него Партия на справедливостта и развиването.

След като Борел насочи апел за деескалация на напрежението, т урският водач още веднъж повтори думите си за Макрон. Той съобщи пред турска телевизия, че френският президент е " непрекъснато захласнат от Ердоган " и по тази причина " в действителност би трябвало да се прегледа при психиатър ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР