Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността изрази

...
Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността изрази
Коментари Харесай

Борел: Русия може да използва инцидента над Кремъл за задълбочаване на войната в Украйна

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността изрази през днешния ден безпокойство, че случаят в небето над Кремъл може да бъде употребен от Москва за задълбочаване на войната в Украйна.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10361
Проследих новините, видях фрагментите, сподели той пред публицисти преди началото на днешното съвещание на външните министри от Европейски Съюз в Брюксел. Украинският президент Володимир Зеленски ясно съобщи, че Украйна няма връзка с ударите, че пази личната си земя, без да прави удари по Русия. Това мога да кажа, заключи Борел.

Призоваваме Русия да не употребява изказванията за този удар като опрощение за задълбочаване на войната. Тревожим се, че това може да бъде употребявано като мотив за спомагателна готовност и нови удари по Украйна. Най-доброто решение е Русия да спре нападенията и да изтегли силите си от Украйна, уточни Борел.

Той означи, че до момента през Черно море са били превозени съвсем 30 милиона тона украинско зърно. По неговите думи на днешната среща министрите от Европейски Съюз ще обсъдят какво е належащо за следвоенното възобновяване на Украйна, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР