Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика

...
Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика
Коментари Харесай

ЕС призова за спокойствие и сдържаност в разтърсената от политически криза Молдова 

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Федерика Могерини прикани през днешния ден за "спокойствие и въздържаност " в Молдова, която е разтърсена от политически рецесия, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Европейски Съюз настоятелно приканва още веднъж към успокоение и въздържаност. Диалогът сред демократично определените представителите би трябвало да остане ключът към намирането на решение на сегашната политически рецесия, показва Могерини в общо официално съобщение с еврокомисаря по въпросите на съседството Йоханес Хан.

Проруският президент на Молдова Игор Додон през днешния ден бе освободен от поста от Молдовския парламентарен съд, който назначи за краткотраен президент някогашния министър председател Павел Филип. Павел Филип е политически съперник на Додон и неотложно разпусна Народното събрание и свика предварителни избори на 6 септември.

Тази политическа рецесия, която не е нещо извънредно за страната, стартира с парламентарните избори през февруари, на които не се очерта ясно болшинство. В официалното съобщение си Могерини и Хан показват, че Европейски Съюз е подготвен да работи с демократичното законно държавно управление. Зачитането на правовата страна и на демокрацията би трябвало да остане стожера на нашите връзки, се добавя в общото им официално съобщение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР