Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика

...
Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика
Коментари Харесай

Бъдещето на Западните Балкани трябва да бъде приоритет за ЕС, заяви Могерини

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Федерика Могерини прикани през днешния ден водачите на страните членки на съюза да прегледат като предпочитан въпроса за бъдещето на Западните Балкани в Европейски Съюз, съобщи Танюг.

"Вярвам, че водачите и през днешния ден, и в идващите години би трябвало прегледат бъдещето на Западните Балкани като приоритет. Става въпрос и за нашия стопански разцвет, както и за сигурността на района и на целия Европейски Съюз ", сподели Могерини, пристигайки в румънския град Сибиу /на неофициална среща на ЕС/ от Тирана, където се срещна с водачите на Западните Балкани.

Могерини добави, че е доста значимо навръх Деня на Европа водачите на страните членки да покажат единение и увереност да доизграждат плана за Европейски Съюз.

Хърватският министър председател Андрей Пленкович от своя страна сподели в Сибиу, че въпросът за разширението на Европейски Съюз към Западните Балкани ще бъде прегледан в детайли след една година, на среща на върха на Европейски Съюз в Загреб по време на хърватското председателство.

"Сега сме две седмици и половина преди европейските избори и всички са фокусирани върху своите гласоподаватели ", означи още Пленкович.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР