Върховният комисар по външната политика на ЕС Жозеп Борел отхвърли

...
Върховният комисар по външната политика на ЕС Жозеп Борел отхвърли
Коментари Харесай

Борел: ЕС е забележително единен по отношение на кризата в Украйна

Върховният комисар по външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел отхвърли изказванията, че блокът е " бездействал " във връзка с руско-украинската рецесия.

В началото на рецесията Брюксел значително остана настрана, защото висши чиновници от Вашингтон и Москва се събраха на договаряния в Женева, сподели той пред евродепутати.
Борел: Няма опасност от неотложно нахлуване на Русия против Украйна
Няма опасност от неотложно нахлуване на Русия против Украйна, съобщи висшият комисар по външна политика на Европейски Съюз Жозеп Борел след края на...
Прочети повече
В изявлението си по време на спор в Европейския парламент по отношение на рецесията в Украйна Борел съобщи, че рецензиите към Европейски Съюз, че е пропуснал да работи, са неоснователни.

Според него, страните от Европейски Съюз са посочили " удивително единение " и приветства дипломатическите старания на Франция и Германия, чиито водачи Еманюел Макрон и Олаф Шолц отпътуваха за Москва за диалози с съветския президент Владимир Путин.

Борел загатна, че неотдавнашните пробиви като оповестеното във вторник от Русия евакуиране на част от войските от границата с Украйна и от Крим, за което западните страни настояват, че към момента не са видели доказателства, не биха могли да се случат без Европейски Съюз, заяви Евронюз.

„ Русия съзнателно се опита да пренебрегне съществуването на Европейски Съюз, като през декември изпрати писма единствено до Съединени американски щати и НАТО, явно смятайки, че ние сме изцяло без значение и нямаме какво да кажем по въпросите на сигурността в Европа. За Москва сигурността в Европа се дефинира във Вашингтон ", сподели той.
Eвросъюзът отхвърли да разисква „ Северен поток 2 ” с Украйна
Първият посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел отхвърли да повдигне тематиката за " Северен поток 2 " по време на визитата си в Украйна. Това разкри самичък...
Прочети повече
" По-късно, когато видяха, че все пак надменно отношение, нищо не се случва, господин Лавров най-сетне реши да изпрати писмо до 27-те страни членки, които до момента игнорираше. Защо подобен поврат в позицията на Русия? ", продължава той. " Защото схванаха, че европейският фронт не се е пропукал, а атлантическата взаимност е доста мощна. "

Съединени американски щати настояват, че Русия е разположила до 150 000 военнослужещи наоколо до границата си с Украйна и в Беларус и предизвести за идно навлизане - изказване, което Русия неведнъж е отхвърляла. Москва желае да се изключи участието на Украйна и Грузия в НАТО и да се изтеглят войските от териториите на някои източноевропейски страни, защото те заплашват сигурността на Русия.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР