Върховният комисар по външна политика на ЕС Жозеп Борел разкритикува

...
Върховният комисар по външна политика на ЕС Жозеп Борел разкритикува
Коментари Харесай

ЕС срещу мирния план на Тръмп за Близкия Изток

Върховният комисар по външна политика на Европейски Съюз Жозеп Борел разкритикува по този начин наречения кротичък проект за Близкия Изток в неделя по време на визитата си в Йордания.
Планът на САЩ поставя под въпрос доста от интернационално контрактуваните параметри: контрактуваната от двете страни граница от 1967 година, предвиждаща съществуването на страна Израел и самостоятелна, жизнеспособна страна Палестина, които живеят взаимно в мир, сигурност и взаимно признание, счита Борел.
Като реакция на препоръчаното от Тръмп палестинският президент Махмуд Абас разгласи в събота прекратяването на всички връзки с Израел и  САЩ, включително в региона на сигурността. ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ.
В столицата Аман Жозеп Борел организира среща с йорданския външен министър Айман Сафади и крал Абдула II, с цел да разиска двустранните връзки и районното развиване, заяви Анадолската организация, представена от БГНЕС.
„ В Йордания и в Европейския съюз ние доста осъзнаваме, че израелско-палестинският спор е един от най-дългите, най-болезнени и комплицирани спорове в нашата история ”, съобщи първият посланик на Европа.
Опитът през последните 50 години демонстрира, че без съглашение сред всички страни, никой кротичък проект няма късмет да успее. За да намерят резистентен път напред, и двете страни би трябвало да се върнат на масата, безапелационен е Борел.
Джими Картър срина " договорката на века " на Тръмп. ПРОЧЕТЕТЕ ТУК
„ Европейски Съюз и Йордания споделят уговорката за решение за две страни и ценене на интернационалното право. Нуждаем се от решения, които могат да бъдат признати и от двете страни в този дългогодишен спор ”, разяснява той в Twitter.
Представената предходната седмица от американския президент Доналд Тръмп „ договорка на века ”, против която изрично се оповестиха част от арабските страни, палестинците и президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган. Планът анулира едностранно предходни резолюции на Организация на обединените нации, свързани с този въпрос.
Защо препоръчаното от Доналд Тръмп е оскърбление за палестинците, ЧЕТЕТЕ ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР