Върховният касационен съд (ВКС) не се съгласи с наложената от

...
Върховният касационен съд (ВКС) не се съгласи с наложената от
Коментари Харесай

Върховният съд не е съгласен с условната присъда за футболиста Балджийски

Върховният касационен съд (ВКС) не се съгласи с наложената от по-долна правосъдна инстанция условна присъда на футболиста Борислав Балджийски. По тази причина висшите магистрати анулираха решението на Софийския апелативен съд (САС) от лятото на 2017 година и върна делото за ново разглеждане от различен състав.

През септември 2016 година Балджийски беше наказан от Софийския градски съд на четири години затвор за убийството на 36-годишния Петър Алексов. На 4 юли 2017 година обаче САС понижи присъдата на някогашния футболист на " Славия " и " Черно море " на три години условно с 5 години изпитателен период.

Делото стигна до висшата инстанция по тъжба на подсъдимия, който желае да бъде оневинен или най-малко да му бъде понижено наказването и по тъжба на частния обвинител и цивилен просител, с която се желае увеличение на наказването и паричното обезщетение.

Протест от прокуратурата не е подаден.

Върховните магистрати не се съгласяват с наложеното от по-долната правосъдна инстанция условно наказване. " В този смисъл жалбата на частното обвиняване е основателна и следва да бъде почетена. Не е съобразено събитието, че гибелта на потърпевшия е породена вследствие на ненужна експанзия, неведнъж надхвърляща мотива за спора ", стимулират се магистратите.

Те показват, че за установяване на условна присъда би трябвало да е несъмнено, че задачите на наказването ще бъдат реализирани и без дейно наказание. В случая обаче съгласно Върховен касационен съд задачите няма да се реализиран с условна глоба.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР