Върховният касационен съд потвърди 8-годишната присъда на Петър Жеков от

...
Върховният касационен съд потвърди 8-годишната присъда на Петър Жеков от
Коментари Харесай

Окончателно: 8 години затвор за Петър от Равда, убил брат си и отишъл на фризьор

Върховният касационен съд удостовери 8-годишната присъда на Петър Жеков от Равда, който през 2016 година умъртви брат си с секира, а по-късно отиде да се подстриже.

78-годишният мъж е приет за отговорен в това, че на 27 юни, 2016 г, към 16 ч. в землището на село Равда, посредством нанасяне на удари с секира съзнателно умъртвил брат си Коста. Магистрати са единомислещи, че убийството е осъществено с особена свирепост.

Клането, потресло Равда, било предизвикано от систематичното пиене на жертвата. Във съдбовния 27 юни двамата братя трябвало да оказват помощ на съседка, само че Коста отново бил пийнал. Той живеел самичък в барака в покрайнините на Равда. Ядосан от следващия запой на брат си, Петър сграбчил секира, подпряна на входната врата на колибата и нанесъл няколко удара в региона на тила на Коста. Той умрял на място, а брат му го зарязал оцапан с кръв на земята. По пътя за у дома хвърлил изцапаната си с кръв тениска. Преди да се прибере, Петър се отбил при племенницата си, която била фризьорка и се подстригал. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР