Върховният касационен съд остави в сила решение на Пловдивския апелативен

...
Върховният касационен съд остави в сила решение на Пловдивския апелативен
Коментари Харесай

Не пожалиха убийците от Нареченски бани

Върховният касационен съд остави в действие решение на Пловдивския апелативен съд, с което е доказана присъдата по делото за убийството в село Нареченски бани, за което подсъдимият Севдалин Боюклиев е наказан на 20 години отнемане от независимост, а синът му Марин Боюклиев на 16 години отнемане от независимост.

През февруари предходната година Окръжен съд – Пловдив ги призна за отговорни за това, че на 21.03.2018 година, в село Нареченски бани, в съучастничество, като съизвършители, съзнателно са умъртвили Венцислав Младенов, като гибелта му е настъпила по изключително непосилен метод и действието е осъществено с особена свирепост. Тялото е открито в пластмасов резервоар за боклук, пренебрегнат в реката на четири километра от селото по посока Смолян.

Върховният касационен съд приема за неоснователни жалбите на двамата подсъдими, тъй като Апелативният съд е ревизирал напълно правилността на първоинстанционната присъда. Анализирал е всестранно, обективно и цялостно показанията на очевидците, писмените доказателства и направените по делото експертизи. По този метод апелативните магистрати са формирали вътрешното си разбиране само въз основа на доказателствата по делото и закона.

Отхвърлена е и жалбата на наследниците на убития за налагане на наказване " пожизнен затвор “ на Марин и " пожизнен затвор без подмяна “ на Севдалин. Прието е, че Пловдивският апелативен съд е подложил на деликатна преценка всички смекчаващи и отегчаващи отговорността условия, в това число и оказаното подпомагане при следствието от Марин. Така наложените санкции отнемане от независимост и на двамата подсъдими, които ще се изтърпяват при в началото " непоколебим “ режим, са изцяло обективни и дават отговор на задачите на закона. Решението на Върховния касационен съд е дефинитивно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР