Върховният касационен съд остави в сила потвърдена от Пловдивския апелативен

...
Върховният касационен съд остави в сила потвърдена от Пловдивския апелативен
Коментари Харесай

4 месеца затвор след предложен подкуп на полицаи

Върховният касационен съд остави в действие доказана от Пловдивския апелативен съд присъда, по отношение на мъж, наказан на 4 месеца отнемане от независимост дейно и санкция от 200 лв. за предоставяне на рушвет от 50 лв. на служители на реда.

В жалбата си до Върховния касационен съд подсъдимият А. А. упорства наказването да бъде сменено с пробация. Върховните магистрати отхвърлят настояването като безпричинно и оставят в действие решението на Апелативен съд, с което е доказана присъдата на Старозагорския областен съд.

А. А. е приет за отговорен в това, че на 21.12.2020 година в Стара Загора дал рушвет от 50 лв. на двама полицейски чиновници, с цел да не му сформират акт. Полицейски патрул спрял за рутинна инспекция автомобила, в който се возел подсъдимият.

Оказало, че водачът няма платена " Гражданска отговорност ", а подсъдимият, който бил пасажер в колата, е със счупена персонална карта. Полицаите обяснили, че ще сформират актове и на двамата. Докато чакали техен сътрудник да пристигна и да сформира актовете, подсъдимият отишъл при служителите на реда и им споделил да скъсат актовете, а той ще ги почерпи.

Извадил банкнота от 50 лв. и я пуснал през отворения прозорец на предната дясна врата на патрулния автомобил. След тези дейности полицейските чиновници незабавно разпоредили на подсъдимия да остане на място и му разяснили, че с това си деяние той прави закононарушение.

Пред Окръжен съд – Стара Загора делото е протекло със кратко правосъдно разследване. На подсъдимия А. А. е наложено наказване от 6 месеца отнемане от независимост, само че след наложителната законова редукция, присъдата е понижена на 4 месеца отнемане от независимост.

Съдът е постановил А. А. настрана да изтърпи и наказване от 9 месеца отнемане от независимост, наложено от Районен съд – Казанлък със съглашение, като присъдата е била условна, а даването на рушвет е осъществено в изпитателния период.

Решението на Върховния касационен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР