Върховният административен съд (ВАС) отмени напълно решението на Комисията за

...
Върховният административен съд (ВАС) отмени напълно решението на Комисията за
Коментари Харесай

ВАС отмени изцяло решение на КЗК срещу Валмарк

Върховният административен съд (ВАС) анулира изцяло решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да санкции “Валмарк България” за заблуждаваща реклама на продукта за стави “Проензи Рапид+” след тъжба, подадена от техен съперник в средата на 2015 година
Тогава компания “ЗонаФарм ООД” нападна водача на пазара на хранителни добавки в Централна и Източна Европа - “Валмарк” с обвиняване за заблуждаваща реклама. Чешката компания апелира и предстоящо завоюва правосъдния спор на последна инстанция.
Днес Върховен административен съд излезе с окончателното решение, че жалбата е несъстоятелна и акциите на “Валмарк” оферират достоверна и благонадеждна информация на потребителите .
Санкцията от 64 980 лева в началото бе наложена за осведомителни материали, оповестени в печатни издания. Кампанията бе просветителна с съществена цел да показа мнението на специалисти за степента на успеваемост на другите съставки в продуктите за грижа за ставите. Съдът изрично дефинира, че изказванията в обявата на “Валмарк” не са заблуждаващи.
Освен че анулира санкцията, наложена от Комисия за защита на конкуренцията, Върховен административен съд реши и “ЗонаФарм ООД” да поеме разноските по делото, на стойност 7525 лева
" Изключително сме задоволени от решението на българския Върховен административен съд. Делото е образец, че у нас въпреки всичко има вярно и чисто пояснение и изповядване на Закона.
“Валмарк” е позната по целия свят с задачата си да образова потребителите и да им дава благоприятни условия те да бъдат по-информирани по отношение на другите съставки, форми и дози в питателните добавки, които одобряват. Имали сме голям брой просветителни акции през годините и ще продължаваме да имаме, тъй като това е част от задачата ни за възстановяване здравето на българите. Благодаря за поддръжката на нашите сътрудници и доверието на нашите потребители”, разяснява Десислава Райчинова, ръководещ " Валмарк България ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР