Върховният административен съд (ВАС) извади бизнесмена Боян Найденов от българския

...
Върховният административен съд (ВАС) извади бизнесмена Боян Найденов от българския
Коментари Харесай

Братът на Цветомир Найденов също напусна списъка по Магнитски

Върховният административен съд (ВАС) извади предприемача Боян Найденов от българския черен лист " Магнитски. Преди два дни съдът извади първо неговия брат Цветомир Найденов.

Върховните съдии показват и за двамата хазартни предприемачи, че са показали доказателства, че са прекратили всевъзможни връзки с лицата, които попадат в обсега на американските наказания.

През юни братята Боян и Цветомир Найденови, както и техният татко Стефан, излязоха с обща позиция, че са включени незаслужено в " черния лист " на Национална агенция за приходите и са подали възражения до всички институции. Аргументът за включването на братя Найденови е, че в предишното са били съдружници в " Евробутбол " с Васил Божков.

" Ние сме прекратили всевъзможни връзки със засегнатите от закона " Магнитски " лица. От март 2020 година не сме съдружници, акционери, шефове и членове на управителни органи. Нещо повече, ние инициирахме доста преди ограниченията по закона " Магнитски " дейности за уличаването на Васил Божков в корупционни и пристъпни действия с риск за нашата сигурност и бизнес ", показаха през юни братя Найденови.

Именно свидетелските показания на Цветомир Найденов дадоха начало на наказателното дело против Васил Божков през декември 2019 година Тогава в медиите бе оповестен скришен запис на диалог сред Найденов и Божков, който бе част от доказателствата по делото. Найденови подадоха сигнал в прокуратурата, че Божков се е опитал с изнудване да им отнеме част от бизнеса, обвързван с Efbet, а също и че дължи голяма сума неплатени налози и такси на бюджета.

Сега се чака Върховен административен съд да извади от списъда по " Магнитски " и Стефан Найденов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР