Върховният административен съд реши окончателно, че разрешителното за строежа на

...
Върховният административен съд реши окончателно, че разрешителното за строежа на
Коментари Харесай

Инвеститорът в "Алепу" смята да заведе дело в Страсбург

Върховният административен съд реши дефинитивно, че разрешителното за градежа на т. нар " подпорна стена " в местността Алепу е незначително.  Магистратите потвърдиха претекстовете на Административния съд в Бургас, че вместо на възложителя на плана, разрешителното за градеж, в нарушаване на Закона за устройство на територията, е издадено на друго юридическо лице.  Две нарушавания е направил основния проектант на община Созопол при издаването на разрешителното за градеж в местността " Алепу " до брега на морето. Какви са те? Обяснява бургаският прокурор по делото Христо Колев: 
" Възложител, който е показал документите за одобрение на строителното позволение няма, както и документите, които са входирани в цялата административна кореспонденция липсват при заявяването на разрешението, което атакувахме. Целият градеж, който стартира след разрешението за градеж, е построен без позволение за градеж, защото съдът прогласява неговата незначителност, т.е. няма такова позволение ".
Върховният административен съд е оставил в действие решението на Административния съд в Бургас. Днес новият вложител на плана - предприемачът от Приморско Стоян Василев съобщи, че ще заведе иск против страната в Европейския съд по правата на индивида в Страсбург
По думите му, в плана, който се осъществя в местността " Алепу ", са вложени обилни средства и някой би трябвало да носи отговорност, че вложителят е бил въведен в илюзия с издаденото позволение за градеж.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР