Върховният административен съд окончателно реши, че певицата Милена Славова не

...
Върховният административен съд окончателно реши, че певицата Милена Славова не
Коментари Харесай

Съдът окончателно реши, че Милена Славова не е дискриминирала ЛГБТ общността


Върховният административен съд дефинитивно реши, че певицата Милена Славова не дискриминирала ЛГБТ общността с обява в профила си във Facebook и с изявление в народен ефир през 2021 година

Върховният административен съд (ВАС) анулира като погрешно решение на Административен съд София-град (АССГ) във връзка с певицата Милена Славова. Решението на Върховен административен съд не предстои на обжалване. Делото е във връзка на процес, който стартира след анулирано решение на Комисията за отбрана от дискриминация от юни предходната година, напомнят от съда.

Става дума за тъжба, подадена против Милена Славова от две физически лица и Младежката ЛГБТ организация “Действие “. Повод за жалбата е обява на певицата в персоналния ѝ фейсбук профил. Там е поместен текст със следното наличие: „ Сигурна съм, че не поддържам гей парадите! Горко на естествените хора, задушаваме се към този момент от наглостта и парадирането на всякакви извратеняци. И не се оправдавам за думите си “. 

По-късно обявата е обсъждана в телевизионния ефир ( в изявление, излъчено на 22 юни 2021 година в ефира Нова телевизия). Певицата коментира своето мнение, употребявайки и изразите: " Ние ви гледаме, макар че не желаеме ", " Виждат ви доста хора, които не желаят да ви виждат. И деца. ", " Натрапвате се ", " Вие сте арогантни ", " Защо би трябвало да се парадира с това? Аз манифестирам ли с това, че одобрявам мъже? " и така нататък

Върховните магистрати одобряват, че:

цялостното държание на Милена Славова показва разграничението, което тя прави сред „ участници в гей паради “ и „ лица с хомосексуална ориентировка “.

В неодобрението на гей парадите, изразено с ослепителен езиков изказ, не се вижда вложен смисъл за отказване на правото на самоопределяне на част от участниците в гей парадите, написа в претекстовете на Върховен административен съд.

Според магистратите това явно не е за накърняване достолепието на съответно лице заради неговата полова ориентировка, а още повече това отрицание е в положение да сътвори по принцип враждебна, принизяваща, унизителна, обидна или застрашителна среда по отношение на лица с хомосексуална ориентировка като обособена група.  И още - публичното състояние на Милена Славова не допуска владение или блян към придобиване на публична обществена власт, посредством която тя да е в положение да постанова мнението си при контролиране на публични връзки, в това число и по отношение на провеждането на гей паради, написа съдът. Магистратите вършат паралел с кмета на Москва и кмета на Варшава, станали мотив за формиране пред Европейския съд по правата на индивида на каузи по този мотив.

Публичният й облик на човек с различно на публичното мнение също априори изключва опцията тя да основава стандарт на публично държание, което стигматизира група лица на учредената на половата им ориентировка, насажда във връзка с тях неприязън, нетърпимост и непоносимост, се показва в претекстовете на съда. 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР