Върховният административен съд обяви за нищожна заповед на министъра на

...
Върховният административен съд обяви за нищожна заповед на министъра на
Коментари Харесай

ВАС обяви заповед на Ананиев за нищожна

Върховният административен съд разгласи за оскъдна заповед на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев, с която се позволява авансово осъществяване на няколко други заповеди, свързани с налагането ограничения против разпространяването на ковид в страната. А точно заповедта, с която министърът наложи 28 дни наложителна карантина за инфектираните с ковид.
Заповедта е оскъдна, защото е издадена при липса на материална подготвеност. Тя съставлява предписание за авансово осъществяване на посочени в нея други заповеди, представляващи общи административни актове. За министъра на опазването на здравето липсват пълномощия да се произнася по въпроса дали ще има авансово осъществяване на общи административни актове, защото това е планувано непосредствено в закона, изясняват от Върховен административен съд.
Работещ във Англия българин подава тъжба против елементи от заповедта на министър Ананив, които касаят тези карантинни ограничения. При идването си у нас, на мъжа е наложена 14-дневна карантина и не е позволен да отлети назад за Англия в този интервал. На него обаче му се налагало това пътешестване, защото бил на работа на Острова. По жалбата на мъжа е формирано административно дело.
Определението може да се апелира пред петчленен състав на Върховен административен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР