Върховният административен съд финално даде “зелена светлина” за довършване на

...
Върховният административен съд финално даде “зелена светлина” за довършване на
Коментари Харесай

ВАС окончателно пусна довършването на небостъргача Златен век

Върховният административен съд финално даде “зелена светлина” за дотъкмяване на небостъргача “Златен век”. Това стана откакто в петък съдът остави в действие решението от 6 ноември 2020 година на Административен съд – София град, с което бе анулирано постановеното от строителния надзор (ДНСК) прекъсване на градежа на високата постройка в столичния квартал “Лозенец”.

Делото беше формирано пред Върховен административен съд по две тъжби, подадени от шефа на дирекция " Правна “ при ДНСК и по митинг от зам.-градски прокурор на Софийска градска прокуратура. Спорът сред притежателя “Артекс” и ДНСК мина през четири правосъдни инстанции.

От претекстовете излиза наяве, че във връзка с първия градеж “административна постройка “, спрян от шефа на ДНСК, е открито по неоспорим метод, че установените отклонения от плана не са основни. В елементи се показва, че не е изменена строителната структура на постройката " и " не е изменен типът на градивните детайли.

Относно втория градеж, предмет на заповедта, по този начин наречения “изкоп/насип с дълбочина към 15 метра” е открито, че същият е бил засипан от възложителя няколко дни преди издаване на заповедта. Следователно, в тази част процесната заповед се явява издадена в нарушаване на член 224, алинея 5 Закон за устройство на територията.

Касационната инстанция приема, че не са били позволени нарушавания на съдопроизводствените правила от категорията на значителните, макар противоположните изказвания в касационните тъжби. Поради това решението на първоинстанционният съд би трябвало да бъде оставено в действие като годно, възможно и вярно.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР