Върховната Рада (украинският парламент) трябва да приеме актуализирания законопроект за

...
Върховната Рада (украинският парламент) трябва да приеме актуализирания законопроект за
Коментари Харесай

Военните в Украйна призовават за ускорено гласуване на мобилизацията

Върховната Рада (украинският парламент) би трябвало да одобри обновения законопроект за готовност допустимо най-бързо и  той да дава отговор на условията на времето. Това сподели началникът на отдела за пресата и информацията на Министерството на защитата Иларион Павлюк, представен от УНИАН.

" Обсъждането на законопроект в една демократична страна е безусловно естествен развой. Друг въпрос е, че се води война, а ние нямаме доста време. Затова в действителност желаех да стартираме да се движим допустимо най-бързо, тъй че ще има гласоподаване за законопроекта, акцентира той.  Той съдържа основна норма за периода на службата от 36 месеца. Защото не може да продължава несигурно време. Ние добре знаем, че това е едно от значимите фактори при въвеждането на човек в армията - какъв брой дълго ще остана в армията? Тази сигурност е доста значима и в законопроекта има и други правила, които ще разрешат да бъде обезпечена, като направи самия механизъм за готовност по-ефективен, понятен и транспарантен ", сподели Павлюк.

Според него, обновеният законопроект за готовност е много ефикасен за попълване и подсилване на Въоръжените сили . Представителят на Министерството на защитата акцентира, че този документ дава отговор на условията на времето и е доста значим.
 Законът за мобилизацията е импортиран в украинския парламент
Законът за мобилизацията е импортиран в украинския парламент

Документът претърпя редакции, откакто някои ограничения не бяха утвърдени

Припомняме, че в края на януари законопроектът бе импортиран за разглеждане в Народното събрание. 

Вечерта на 30 януари кабинетът на министрите показа обновена версия на законопроекта. Той бе създаден, като се вземат поради всички съществени дефекти, за които предходната версия беше подложена на критика. Анализатори предизвестиха, че някои от наредбите нарушават Конституцията и крият корупционни опасности, което наложи преработката.

В него са включени правила за готовност и изключения, както и наказванията за бягство. Документът предлага редица нововъведения, по-специално понижаване на възрастовата граница за набор от 27 на 25 години.

Ако законопроектът бъде признат, военната работа в Украйна ще бъде отстранена. Вместо това ще се вкара наложително начално военно образование за хората от 18 до 24 години до най-много 5 месеца.

Освен това след готовност всички жители ще преминат наложително военно образование за интервал от 2-3 месеца. Не може мъжът да бъде изпратен незабавно на фронта след готовност.

Новият законопроект също по този начин предлага да се разреши на военнослужещите да се местят в други градове без особено позволение . След пренасяне ще би трябвало да се записва на новия си адрес.

Предстои документът да бъде прегледан и гласуван от депутатите. 

Президентът Володимир Зеленски заяви през декември, че. Началникът на армията Валерий Залужни уточни, че в тази цифра са включени военните проекти и прогнозите за вероятни загуби. Военни анализатори означават, че половин милион души ще е за цялата година.
 Украйна преработва противоречивия законопроект за мобилизацията
Украйна преработва противоречивия законопроект за мобилизацията

Парламентът го върна на държавното управление

Появиха се и спекулации, че
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР