Върховната Рада на Украйна избра днес за нов министър на

...
Върховната Рада на Украйна избра днес за нов министър на
Коментари Харесай

Новият украински здравен министър обеща да ускори ваксинацията

Върховната Рада на Украйна избра през днешния ден за нов министър на опазването на здравето Виктор Ляшко, който даде обещание да форсира имунизацията на популацията против COVID-19, в това число посредством опити за започване на произвеждане на ваксини в страната, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Ляшко, до момента заместник-министър на опазването на здравето, наследи на поста Максим Степанов, който бе уволнен тази седмица, откакто министър председателят Денис Шмигал го упрекна, че не е съумял да провежда задоволително бързо доставките на ваксини.

" Справянето с ковид е първокачествен приоритет за мен. Ще създадем всичко за това украинците да бъдат имунизирани, да могат да работят и да пътуват ", сподели новият украински здравен министър пред Народното събрание. Той добави, че започването на произвеждане на ваксини в страната също ще бъде приоритет.

Украйна е измежду най-тежко засегнатите от пандемията европейски страни и изостава във имунизационната си акция, като към днешна дата единствено 964 745 индивида от 41-милионното население на страната са получили първа доза. Украинският министър председател сподели тази седмица, че до момента в страната са били доставени единствено 2,3 милиона дози. От началото на пандемията Украйна е записала общо 2,2 милиона случая на ковид. Близо 49 хиляди души са умряли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР