Върховната касационна прокуратурата уведомява че вече е постъпила искана информация

...
Върховната касационна прокуратурата уведомява че вече е постъпила искана информация
Коментари Харесай

Прокуратурата: НАП предостави 7 страници материали по списъка на Петков

Върховната касационна прокуратурата уведомява че към този момент е постъпила желана информация от Национална агенция за приходите по списъка с 19-те лица на премиера Кирил Петков.

Информацията от Централното ръководство на Национална агенция за приходите е в размер от 7 страници, прецизират от ВКП. Информацията е подадена от Приходната организация през вчерашния ден, 22 февруари. Обемът от обособени страници бе посочен през вчерашния ден на фона на 588 страници медийни изявления, дадени на прокуратурата от премиера Кирил Петков.

От прокуратурата твърдят, че за последващите дейности в хода на инспекцията по реда на член 145 Закон за съдебната власт, както и за резултатите от нея, българската общност ще бъде навреме осведомена.

Припомняме, че през вчерашния ден – 23 февруари –  прокуратурата с прессъобщение осведомиха, че от Министерство на вътрешните работи са им предоставени 6 страници, а от ДАНС 8 страници. Не се уточняваше какъв размер е информацията, предоставена от Комисията за противопоставяне на корупцията. От прокуратурата показаха още, че чакат изисканата информация от ГДБОП-МВР.

Липсата на каквато и да е информация за част от лицата значи, че Министерство на вътрешните работи „не са подхванали нужните по закон дейности по откриване на вероятно осъществени закононарушения от лицата, посочени от господин Кирил Петков“, се посочваше във вчерашното прессъобщение.

В началото на февруари министър председателят пристигна във Върховната касационна прокуратура, с цел да бъде разпитан по отношение на имената, които е загатнал по време на среща с основния прокурор Иван Гешев от предходната седмица.

На влизане в правосъдната палата Петков уточни, че носи лист с 19 имена, част от които към този момент е прочел на брифинг. Това са имена, които са обществена информация, имена, които знаете добре, уточни министър председателят пред публицисти. В листата няма компании, а единствено персони, изясни още той. Петков добави, че тези хора в листата са от дълго време в общественото пространство „с капацитет, че са създали непозволени действия“. Той обаче посочи, че не е пристигнал, с цел да споделя кой е отговорен и кой не е отговорен.

Премиерът добави, че тези имена в никакъв случай не са били чувани публично от прокуратурата, а по думите му са били говорени в коридори, коридори и журналистически следствия – „сега се надявам те да създадат всичките дейности, откакто министър-председателят им го носи на крака“.

Една прокуратура би трябвало сама да направи това домашно и сама да се сезира, в случай че имат потребност от помощ – аз съм тук, уточни Петков. Той възприема призоваването му като непотребен пиар, само че не и като напън и изнудване.

„Съжалявам, че прокуратурата има потребност от изпълнителната власт по този метод да носи спомагателна информация и че желае доказателства“, съобщи Петков.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР