Върховната касационна прокуратура проверява постъпили през последната седмица сигнали срещу

...
Върховната касационна прокуратура проверява постъпили през последната седмица сигнали срещу
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява сигнали за злоупотреба с власт от политици, изнесени суми и действия на членове на ВСС

Върховната касационна прокуратура ревизира постъпили през последната седмица сигнали против магистрати и политици, оповестиха от прокуратурата.

Два сигнала са от жители, съдържащи изказвания за противоправни дейности на членове на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет – К.Ч. и Г.К.

На тези букви дават отговор членовете на Прокурорската гилдия Калина Чапкънова и Георги Кузманов, които са подписали настояването за премахване на основния прокурор.

Кадровиците оферират освобождението да е поради тежко нарушаване на служебните отговорности

Подаден е сигнал от гражданско съдружие, съдържащ изказвания за корупция и корист с власт от Б.Б. - ръководител на политическа партия и М.Н. – някогашен министър, както и други лица, допълват от държавното обвиняване.

През 2021 година Бойко Борисов и някогашният министър на земеделието Мирослав Найденов бяха разпитвани в Главната дирекция „ Национална полиция “ поради сигнал на предприемач от 2009 година, който твърди, че е бил заплашван от водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че чака и той да бъде свикан да даде показания

Проверява се сигнал от жител, съдържащ изказвания за пренесени при започване на 2021 година през границата на страната към непозната страна големи суми в български левове посредством потребление на летателни средства на Държавен авиационен оператор („ Авиоотряд 28 “).

Проверява се сигнал от съдружие, съдържащ изказвания за употребявано общинско жилище в гр. София от някогашен член на Европейския парламент с буквите М.Г., като на тези букви дава отговор претендентът за министър председател и някогашен еврокомисар Мария Габриел.

В взаимозависимост от спецификата на въпросите и в сходство със закона ще бъдат осъществени всички нужни дейности за изясняване на изнесените изказвания, в това число и условие на информация от КПКОНПИ, ДАНС, Национална агенция за приходите, Министерство на вътрешните работи, ГДНП, ГДБОП и други министерства и ведомства.

Върховната касационна прокуратура се прави и персонална инспекция по отношение на изнесените от основния прокурор на Република България по време на брифинг на 15.05.2023 година данни за осъществена търговия с въздействие и политическа корупция от лица на висши държавни позиции. На 19.05.2023 година от основния прокурор са снети пояснения, като са приобщени и материали от голяма важност за откриване на обективната истина.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР