Върховната административна прокуратура сезира Комисията за енергийно и водно регулиране

...
Върховната административна прокуратура сезира Комисията за енергийно и водно регулиране
Коментари Харесай

Прокуратурата предупреди КЕВР за цените на парното

Върховната административна прокуратура сезира Комисията за енергийно и водно контролиране поради изявления в медиите, в които се съдържат данни за декларирани претенции до КЕВР за повишение на цената на топлинната и електрическата сила.

Подадените заявки от 31 сдружения за увеличение на цената, считано от 1 юли 2020 година, са с дата от преди 1 април 2020 година, когато е одобрена цена на природен газ, по-ниска от настоящата до тази дата. В допълнение на интернет страницата на КЕВР е качено настоящо заявление на " Булгаргаз " ЕАД от 10 април 2020 година, с което се предлага още по-ниска цена за продажба на природен газ за май 2020 година

По тази причина ВАП насочи публично писмо до КЕВР прецизно да упражни пълномощията си за контролиране на цените, с цел да не позволява неоснователни покачвания на електрическата и топлинната сила.

Припомняме, през вчерашния ден стана ясно, че КЕВР стартира изключителна инспекция за ценообразуването на сметките на " Топлофикация София " поради сигнали за високи сметки за март.

Миналата седмица КЕВР даде обещание, че няма да допусне нарастване на цената на топлинната сила.

Ден по-късно от Асоциацията на топлофикационните сдружения в България оповестиха, че в медиите се популяризират манипулирани изказвания по отношение на импортирани в Комисията за енергийно и водно контролиране заявки на ТЕЦ-овете за нарастване на цените на топлинната сила. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР