Върховната административна прокуратура е изискала от министъра на труда и

...
Върховната административна прокуратура е изискала от министъра на труда и
Коментари Харесай

ВАП иска информация от Сачева заради скандала в Красно село

Върховната административна прокуратура е изискала от министъра на труда и обществената политика информация за метода на разходване на европейски средства, отпуснати за обезпечаване на патронажна грижа на територията на столицата.

От държавното обвиняване питат министър Деница Сачева осъществявани ли са инспекции на всички бенефициенти по мярката „ Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания ", установени ли са нарушавания на процедурите и в случай че - да - какви ограничения са подхванати.

От Върховната административна прокуратура не прецизират дали тази информация се желае във връзка със абсурда към кметицата на столичния регион "Красно село " Росина Станиславова поради разпределението на средствата по план точно за патронажна грижа, а единствено напомнят, че от предишния май събират информация от държавни институции, обвързвана с трансформиране на средства от Европейските структурни и капиталови фондове и прехвърлянето им към други стратегии, за подкрепяне на битката с Covid-19.

Вчера “Демократична България” отдръпна политическото си доверие от кмета на столичния регион “Красно село” Росина Станиславова.

"Станиславова е основала морално неприемлив казус, определяйки сама себе си за началник на план, получаващ в допълнение възнаграждение по изпълнявана от районната администрация европейска стратегия ", споделиха от обединяването. Те оповестиха, че сутринта управлението на обединението е призовало Станиславова да откри метод да възвърне взетите от нея средства. След като тя не е направила това, “Демократична България” подари равностойността на тази сума на SOS детски селища.

Скандалът към районната кметица се заформи във вторник по време на съвещание на финансовата комисия в Столичния общински съвет. Оказа се, че кметицата е получила 7600 лева като началник на плана "Патронажна грижа ", чиято цел е да подкрепя наранени от COVID-19, като на нуждаещите се се дават храна, медикаменти и други артикули от първа нужда.

Петима души от екипа, ръководещ програмата, са получили 41 000 лева за хонорари. Парите изплатени на кметицата били равни на половината от годишната и заплата.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР