Върховна касационна прокуратура (ВКП) се самосезира във връзка с медийни

...
Върховна касационна прокуратура (ВКП) се самосезира във връзка с медийни
Коментари Харесай

Прокуратурата подхваща казуса с Пловдивския панаир

Върховна касационна прокуратура (ВКП) се самосезира по отношение на медийни изявления по отношение на изказвания за осъществени престъпления от длъжностни лица във връзка придобиването на дружествени дялове на " Международен панаир Пловдив " АД от " Пълдин туринвест " АД. Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Прокурор от ВКП ще извърши персонална инспекция по случая инспекция по реда на член 145 от Закона за правосъдната власт (ЗСВ).

От прокуратурата показват, че ще осведомят обществеността навреме за резултатите от инспекцията.

Припомняме, че през ноември 2022 година предприемачът Георги Гергов,, закупи акциите на община Варна в капитала на " Пълдин туринвест " и от дяловете в Панаира. Новината се надигна съществено гражданско неодобрение в самия град, което не беше потушено от предлагането на Гергов да подари на общината площт в панаира и там да бъде построена нова опера. Тази скица и това предложение не са нови, откакто

И до този миг не беше ясно обяснено въпросните акции, макар че през 2017 година, при първия опит да бъде прокарана тази скица, Изпълнителната комисия на ГЕРБ и в Министерство на стопанската система.

Общински съветници от Демократична България пък желаеха на Пловдив Здравко Димитров, тъй като не апелира решението на съда за Панаира.
 Българска социалистическа партия счете какъв брой ни костват кметовете на Пловдив и Варна Обновена
Българска социалистическа партия счете какъв брой ни костват кметовете на Пловдив и Варна

Социалистите се заканиха, че ще сезират европейската прокуратура
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР