Въпросите с „Олимпик“ и Търговския регистър имат много по-дълбоко измерение,

...
Въпросите с „Олимпик“ и Търговския регистър имат много по-дълбоко измерение,
Коментари Харесай

Радев: Въпросите с Олимпик и Търговския регистър имат по-дълбоко измерение

Въпросите с „ Олимпик “ и Търговския указател имат доста по-дълбоко измерение, в сравнение с ни се показват. Това сподели президентът Румен Радев пред публицисти по отношение на банкрута на застрахователната компания „ Олипик “ и нарушавания достъп до Търговския указател, съобщи „ Фокус “.

По думите му тук не става въпрос за механически въпрос, небрежност, непросветеност на държавни чиновници и за търсене на решение за отплата на ужилените. По думите към този момент става въпрос за липса на бистрота и отчетност, без които няма по какъв начин да имаме ефикасна администрация. „ Тук става въпрос за абдикация от отговорност, оттова за рецесия в доверието и в държавността “, съобщи Радев.

Той разяснява, че Търговският указател гърми в миг, в който българското държавно управление поема писмени задължения пред нашите европейски сътрудници за ясни условия за подготовка за приемане във валутнообменния механизъм, които касаят засилен надзор на застрахователния и пенсионноосигурителния бранш, засилени ограничения за бистрота и битка с корупцията и ограничения за дейно ръководство на държавните предприятия.

„ Имаме абсурда по застраховането, което демонстрира, че на процедура няма контрол “, сподели Радев. Той обърна внимание, че в това време има увеличение на капитала на държавната консолидационна компания с 500 млн. лева за ремонт на язовирите по безусловно непрогледен метод и попита по какъв начин след това желаеме да има доверие в институциите вътре и извън. „ Неслучайно се измислят всевъзможни нови критерии и механизми за непрестанен надзор и инспекция на България и за Шенген, и за еврозоната. Трябва да се работи за доверие “, добави президентът.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР